ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θέλει να “ξεκλειδώσει” την άμυνα του ΟΦΗ, αποφεύγει το… βραχυκύκλωμα της πρεμιέρας

Ο Άρης λογικά έχει.. διδαχθεί από το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ και θέλει να αποφύγει τα λάθη και εκείνου του αγώνα, αλλά και όσα επακολούθησαν απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Στις 13 Σεπτεμβρίου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Άρης βραχυκύκλωσε απέναντι στον ΟΦΗ, δεν βρήκε το αντίδοτο στην σφιχτή αμυντική παρουσία των Κρητικών και πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς στα.. σκουπίδια μένοντας στο 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό”, έχοντας εγκλωβιστεί στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ και ξεκίνησαν με μια σημαντική απώλεια το πρωτάθλημα. Οι Κρητικοί έκαναν ότι μπορούσαν να “καταστρέψουν” το παιχνίδι και παρέσυραν στον ρυθμό τους τον Άρη. Οι κιτρινόμαυροι είχαν 16 τελικές, έναντι 3 του ΟΦΗ, χωρίς να καταφέρουν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Για την ιστορία, ο Τζήλος αρνήθηκε στο 70′ πέναλτι σε καθαρό χέρι του Πασαλίδη μέσα στην περιοχή.

«Σίγουρα ο θεσμός του Κυπέλλου είναι κάτι που μας ενδιαφέρει απόλυτα. θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Είναι μια ομάδα που είναι φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα. Όπως βλέπουμε και στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Έχει μικρύνει η ψαλίδα με τις “μικρότερες” ομάδες, έχουν ενισχυθεί όλες και οι λεγόμενοι μεγάλοι έχουν απώλειες βαθμών. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε και να επικεντρωθούμε σε εμάς» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Άκης Μάντζιος.

Είναι αλήθεια ότι οι κλειστές άμυνες με την διπλή ζώνη είναι το μεγάλο πρόβλημα του Άρη μέχρι τώρα, όπως έχει φανεί ξεκάθαρα από το ξεκίνημα της σεζόν και οι κιτρινόμαυροι αναζητούν την “απάντηση” στο σημερινό ματς. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να “πετάξει” στα σκουπίδια 10 βαθμούς κόντρα σε μικρομεσαίες ομάδες που όπως αποδεικνύεται του βάζουν δύσκολα και τον κρατάνε “άσφαιρο” επιθετικά.

Κόντρα στον ΟΦΗ και με δεδομένο ότι ο Άρης θα κυνηγήσει την νίκη, με σκορ που του επιτρέπει να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής του, η ομάδα του Άκη Μάντζιου θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα. Είναι κάτι που απασχολεί τον κιτρινόμαυρο κόουτς και θα ζητήσει διεξόδους στο σημερινό παιχνίδι.

To Top