«Θέλει προπονητή-καμικάζι»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε για το θέμα της νέας αλλαγής προπονητή στον Άρη, λέγοντας πως δεν θα έκανε το λάθος να ξανά αναλάβει την ομάδα σε μια τέτοια κατάσταση και τόνισε πως η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα προπονητή ειδικών αποστολών.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Αρένα”:

«Είναι σημαντικό πότε αναλαμβάνεις. Δεν είναι αποστολή… Είναι να πας να πεθάνεις… Είναι «καμικάζι» όχι στρατιώτης… Εγώ δεν έχω πάει σε κατάσταση νορμάλ… Ήταν το χάος και ήταν λάθος δικό μου και κανενός άλλου. Δεν το επεδίωκα και ενώ είμαι προπονητής πρότεινα άλλους προπονητές. Για να γίνεις αποδεκτός δεν πρέπει να έχεις την αμφισβήτηση των άλλων. Αυτή τη στιγμή είναι μια περίπτωση όπως αυτές που πήγαινα εγώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τώρα αν έρθει ένας προπονητής που έχει καταλάβει ποιοι πρέπει να παίζουν καλώς γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει. Δεν μπορεί να βγάλεις κάποιος άκρη ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και ο κόσμος έβγαλε λάθος συμπεράσματα επειδή πήγαινε καλά. Η ομάδα δεν έχει αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Αυτό είναι το χειρότερο… Όχι οι τρεις ήττες. Αυτός που θα έρθει θα θέλει χρόνο να καταλάβει τι γίνεται».

Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Αν είσαι προπονητής και κάνεις αυτές τις μεταγραφές εσύ θα φας το βάρος. Όταν είσαι στην ομάδα προπονητής θα πρέπει να ξέρεις τι επιλογές κάνεις. Για να μην τους βάζεις πάει να πει ότι στην προπόνηση δεν δίνουν τίποτα».

Για τον Κούπερ: «Είναι μια περίπτωση που θα βοηθήσει από την έννοια του ότι δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση λόγω σεβασμού. Με οποιονδήποτε Έλληνα θα αρχίσουν να λένε: Ποιος είναι αυτός… Μπορούσατε καλύτερο… κλπ. Τον πιστεύω τον Αναστόπουλο από τους Έλληνες. Πέρσι είχα προτείνει κάποιον άλλον».

Για το βάρος της γνώμης του: «Δεν ήμουν τεχνικός διευθυντής. Ήμουν ο «δες και να μας λες»… όχι να αποφασίζω. Εγώ έλεγα τη γνώμη μου αλλά δεν ερχόταν εκείνος ο προπονητής. Οι ξένοι παίκτες πέρσι ήταν καλύτεροι από τους αντίστοιχους φετινούς».

Για τον Κοέλιο σε σχέση με τον Έλσνερ: «Πέντε προπονητές που πέρασαν πέρσι κανείς δεν τον έβαλε στον πάγκο. Αυτό σημαίνει ήταν υπερπολύτιμος. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φύγει αυτός και να έρθει άλλος που δεν κάνει κιόλας…».

Για το αν θα αναλάμβανε τώρα την ομάδα: «Όχι! σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάμβανα. Έκανα το λάθος να έρχομαι σε τέτοιες καταστάσεις και δεν αναγνωριζόταν. Κατηγορήθηκα πως ήμουν δειλός και μετά σε δύσκολες καταστάσεις και με την πρώτη στραβή ερχόμουν και δημιουργούταν μια ομάδα με ένα καλό κορμό αλλά δεν το αναγνώριζαν. Αυτά δεν τα σκέφτεται κάποιος. Να δημιουργηθεί ένας κορμός και να παίζουν οι καλύτεροι».

Για το αν θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας με την επιστροφή Αγκάνθο: «Πιστεύω είναι μεγάλη προσωπικότητα. Πέρσι χωρίς προπόνηση έβαλε το γκολ με την ΑΕΚ και ο Άρης πήρε ισοπαλία χωρίς να περάσει το κέντρο. Εκείνη τη στιγμή ήθελες έμπειρο παίκτη να βάλει το γκολ σε λίγες ευκαιρίες. Αν έχεις στήσει την ομάδα καλά λες μπορώ να τα βγάλω περά και αλλιώς, αλλά…».

Για την επόμενη μέρα: «Με ανησυχεί… Μπορεί να γίνει καλύτερη ομάδα. Ο επόμενος που θα έρθει δεν μπορεί να βγάλει άκρη ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί. Ούτε μάγος δεν μπορεί να το καταλάβει. Δεν υπάρχει καμία βάση. Πρέπει να πάρεις το μάξιμουμ από αυτούς που παίζουν γιατί δεν έχεις το περιθώριο να κάνεις χάρες, αλλά να παίζουν οι καλύτεροι. Είναι ένα πρόβλημα μεγάλο».

Για τον επόμενο προπονητή και τον Γιάννη Χατζηνικολάου: «Υπάρχουν δύο-τρεις Έλληνες που πιστεύω και που δεν είναι τώρα σε κάποια ομάδα. Δεν μιλάμε για προπονητές που είναι ήδη σε κάποια ομάδα. Είναι έλεος να μαλώνει ο Άρης και ο Ηρακλής, γιατί δεν είναι και κάποιος προπονητής που έχει κάνει πράγματα και θαύματα… Θα έσωζε ο Χατζηνικολάου πέρσι την ομάδα; Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά…».

To Top