Θέλουν τη Σούπερ λίγκα με 16 ομάδες και πάλι!

Την πρόταση της Super League ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016 να διοργανωθεί με 16 ομάδες θα συζητήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής που θα γίνει την Πέμπτη 25/7, ενώ «περίοπτη» θέση θα έχουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την NOVA.

Συγκεκριμένα στο Δ.Σ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται το θέμα της αναδιαρθρωσης με τον Συνεταιρισμό των ΠΑΕ να συζητά με ποιον τρόπο θα πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα η πρόταση που φαίνεται να υπάρχει είναι την σεζόν 2014-15 να ανέβουν στην μεγάλη κατηγορία τρεις ομάδες και να πέσουν τρεις, την σεζόν 2015-2016 να πέσουν τέσσερις ομάδες στην Football League και να ανέβουν δύο.

Σε αυτή την πρόταση φέρνει αντιρρήσεις η Ξάνθη η οποία θεωρεί ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έχει οικονομικά ασταθές περιβάλλον και προτείνει η αναδιάρθρωση να γίνει με τον υποβιβασμό τριών ΠΑΕ και την άνοδο μιας στο τρέχον και στο επόμενο πρωτάθλημα.

Να μπουν οι υπογραφές με την Νοva

Στο ΔΣ θα συζητηθεί και η πρόταση της ΝΟVA με τις ΠΑΕ να κάνουν την τελική κουβέντα ώστε να μπουν οι υπογραφές με το συνδρομητικό κανάλι.Να θυμίσουμε ότι 17 ΠΑΕ είναι υπέρ της ανανέωσης της σύμβασης με το συνδρομητικό κανάλι, και μόνο ο Παναθηναϊκός είναι κατά.

Στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας οι εκπρόσωποι της Λίγκας θα συζητήσουν για τα γήπεδα των ομάδων και την καταλληλότητα τους, τα γήπεδα που έχουν πρόβλημα είναι της Καλλονής, του ΠΑΣ και της Βέροιας της οποίας ώστοσο θα λυθεί το θέμα και δεν θα χρειαστεί να μετακομίσει. Στο Δ.Σ θα μπει και το θέμα της ασφάλισής των Ποδοσφαιριστών.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Συνεργασία με Forthnet και Taf Sports Marketing.

2. Τροποποίηση της από 5/8/2011 Εξωεταιρικής Συμφωνίας.

3. Αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος Super League από την αγωνιστική περίοδο 2015 – 16.

4. Έγκριση Αγωνιστικού και Τηλεοπτικού Προγράμματος 1ης Αγωνιστικής.

5. Θέμα πρώην ΑΤΕ Bank (Ένωση Β΄- Γ΄Εθνικής).

6. Εκλογή ορκωτών ελεγκτών για τη χρήση 1/7/2013 ως 30/6/2014.

7. Έγκριση Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομής (Κ17 – Κ15) Super League 2013 – 14.

8. Διάφορα.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top