ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Θέλω να παίξω σε μεγάλη ομάδα”

Βλέπει τον κόσμο από τα 217 εκατοστά, κι όμως η θέση του δεν είναι αυτή του σέντερ. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης είναι ένας πολλά υποσχόμενος φόργουορντ, που έχει να διαχειριστεί ένα τεράστιο κορμί, με στόχο να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του και να φτάσει πολύ ψηλά.

Πέρυσι, έκανε το μεγάλο βήμα. Πέρασε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για χάρη του Αϊόβα Στέιτ, όμως η αποχώρηση του Φρεντ Χόιμπεργκ για τον πάγκο των Σικάγο Μπουλς αλλάζει τα δεδομένα και τον κάνει να ξανασκέφτεται τον επαναπατρισμό. Από ενδιαφέρον, άλλο τίποτα… Αρχικά, ακούστηκε έντονα ο Ολυμπιακός (χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τόσο προχωρημένο), ενώ τις τελευταίες ημέρες ΑΕΚ και Άρης δίνουν “μάχη” με την απόκτησή του, με τους Θεσσαλονικείς να τα έχουν βρει ουσιαστικά με τον Πιερικό / Αρχέλαο, όπου και ανήκουν τα δικαιώματά του.

Το Eurohoops.net επικοινώνησε με τον περιζήτητο Κατερινιώτη “γίγαντα” και ζήτησε την τοποθέτησή του, καθώς και να εκφράσει τις σκέψεις του για την επόμενη μέρα της καριέρας του. Παράλληλα, έκανε και το… ταμείο της παρουσίας του στις ΗΠΑ…

Για την πρώτη του χρονιά στο κολέγιο, σχολίασε:

“Θα έλεγα πως η πρώτη μου χρονιά στο κολεγιακό μπάσκετ ήταν άκρως ικανοποιητική. Δούλεψα πολύ καλά με σπουδαίους προπονητές και με όλες τις παροχές. Αποκόμισα σημαντικές εικόνες και παρότι δεν έπαιξα αρκετά, ήταν μια φοβερή εμπειρία και πιστεύω πως θα χαρακτήριζα επιτυχημένη τη χρονιά που πέρασε”.

Για τις διαφορές στην προπόνηση και στη νοοτροπία που υπάρχει στις ΗΠΑ και αν ένιωσε τον εαυτό του και το σώμα του να αλλάζουν, ανέφερε:

“Σαφώς και ένιωσα αλλαγές! Πήρα 10 κιλά, δούλεψα στην αθλητικότητά μου. Ήρθα αντιμέτωπος με πολύ μεγάλα και αθλητικά κορμιά, κάτι που από μόνο του επιφέρει βελτίωση και δούλεψα πολύ στην ατομική τεχνική μου”.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα, επεσήμανε:

“Το οτι έφυγε για τους Μπουλς ο κόουτς Χόιμπεργκ, σίγουρα αλλάζει πολλά για μένα. Στην ουσία ήταν ο λόγος που αποφάσισα να πάρω τον δρόμο για τις ΗΠΑ. Ο επαναπατρισμός είναι κάτι που το σκέφτομαι. Το συζητώ με την οικογένειά μου και πιστεύω σύντομα θα πάρω μια απόφαση”.

Για το αν τον… συγκινεί η προοπτική μιας μεγάλης ομάδας στην Ελλάδα, ήταν καταφατικός:

“Φυσικά και με συγκινεί! Θα ήταν μεγάλη τιμή και όνειρο να είμαι μέλος μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας. Να βρεθώ δίπλα σε καταξιωμένους παίκτες και προπονητές και να πάρω πράγματα από αυτούς”.

To Top