Θέος: «Να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά»

Για το κατόρθωμα των «παιδιών» του και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησε ο προπονητής της Κ-17, Τάσος Θέος, λίγο πριν από την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη με το τρόπαιο.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Για την τεράστια επιτυχία, ο Τάσος Θέος τόνισε: «Είναι μια επιβράβευση για τα παιδιά, γιατί ήταν μία δύσκολη χρονιά. Το χαρήκαμε πολύ, το άξιζαν τα παιδιά και παίρνουν ψυχολογία γιατί χρειάζεται η επιβράβευση ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια. Το φάιναλ φορ ήταν πολύ καλή διοργάνωση και όσοι ήμασταν εκεί ζήσαμε ωραίες στιγμές. Εκπροσωπήσαμε επάξια την πόλη μας. Το θέλαμε πιο πολύ για να τιμήσουμε και τον Στέφανο Γιώρη, που δεν είναι πια μαζί μας. Είχαμε ανάγκη να το πανηγυρίσουμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος του αγώνα δέχθηκα τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο».

Συμπληρώνοντας για το φάιναλ φορ, σημείωσε: «Επίσης η διοργάνωση ήταν μία διαφήμιση και για την πόλη μας. Είναι μεγάλη υπόθεση το γεγονός ότι ο Άρης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στον τελικό. Εκεί μόνο ένας μπορεί να χαρεί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο”.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, είπε: «Πρέπει να σκύψουμε περισσότερο το κεφάλι μετά από αυτή την επιτυχία. Κυρίως τα παιδιά για να γίνουν επαγγελματίες, να ξέρουν ποια φανέλα φοράνε για να καθιερωθούν και στο ποδόσφαιρο. Τώρα εδώ που είμαστε, ακόμα πανηγυρίζουμε. Πρέπει να σκύψουμε όμως το κεφάλι και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα. Για να μη χαθεί κανένας παίκτης και οι ομάδες πλέον το καταλαβαίνουν καλύτερα.
Τα παραδείγματα στη μεγάλη ομάδα είναι πρόσφατα, του Γιαννιώτα, του Διούδη ή του Κατίδη. Πρέπει να έχει μία ανάλογη σειρά για τους παίκτες και για τον σύλλογο. Όταν έχεις ένα σύνολο με παιδιά που είναι χρόνια μαζί τότε η χημεία θα είναι πολύ καλύτερη. Αρκεί να δούμε πως δουλεύουν και μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη και αυτό είναι σημαντικό».

Για το ποσοστό παικτών που θα μπορούσαν να γίνουν επαγγελματίες: «Όλα τα παιδιά έχουν προσπαθήσει αλλά θέλει ακόμα πολλή δουλειά. Χρειάζονται 2-3 χρόνια ακόμα δουλειάς και πρέπει να τα στηρίξουμε αυτά τα παιδιά. Πρέπει και η ομάδα να το κάνει. Να έχουν γήπεδο, να έχουν την κατάλληλη υποδομή, ώστε να προκύψει και ένα αποτέλεσμα από την προσπάθεια».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες σε αυτή την κατηγορία και οι άνθρωποι που δουλεύουν με τέτοιες ηλικίες: «Όταν δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους έχουμε εσώκλειστους στηριζόμαστε στην οικογένεια και τους χαρακτήρες τους. Κάνουν και αυτοί μεγάλη προσπάθεια να φέρουν τα παιδιά στις προπονήσεις και προσπαθούν να τα συνδυάσουν. Με μεγάλη όρεξη και προσπάθεια από όλους βγαίνει η δουλειά και όταν κατακτάς το πρωτάθλημα, σε ικανοποιεί και δουλεύεις περισσότερο για να έρθουν τα αποτελέσματα».

To Top