Θέος στο PRESSARIS: “Η συνάντηση με τον Σεφτσένκο και το στοίχημα του Άρη”! (photos)

Ο Τάσος Θέος, πρώην προπονητής των τμημάτων υποδομής του Άρη και νυν τεχνικός των Κ15-Κ16 του Ολυμπιακού συμμετείχε στην ελληνική αποστολή που έδωσε το “παρών” στη Νιόν της Ελβετίας, στο πλαίσιο εκπαίδευσης προπονητών της σχολής κατηγορίας UEFA-PRO περιόδου 2014-16

Το PRESSARIS επικοινώνησε με νεαρό τεχνικό και μίλησε μαζί του για τις εμπειρίες του από την παρουσία του στην Ελβετία, τον Αντρέι Σεφτσένκο με τον οποίο είχε κατ΄ ιδίαν συζήτηση,τον φετινό Άρη και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

Για τις εμπειρίες του από την παρουσία του στην Νιόν της Ελβετίας: “Αποκτήσαμε πολλές και σημαντικές εμπειρίες. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις φιλοσοφίες των ευρωπαϊκών σχολών ποδοσφαίρου. Αυτό που διαπιστώσαμε και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό είναι ότι η ελληνική αποστολή δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τις ευρωπαϊκές. Είμαστε σε επίπεδο εφάμιλλο όσον αναφορά την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες”.

Για την συνάντηση του με τον άλλοτε μεγάλο άσο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Αντρέι Σεφτσένκο: “Είναι στα πρώτα του βήματα στον τομέα της προπονητικής. Ήταν παίκτης παγκόσμιας κλάσης και η όρεξη που δείχνει για τη νέα σελίδα της καριέρας του σίγουρα θα του επιφέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Μιλήσαμε γενικά για το ποδόσφαιρο. Μας ρώτησε για την δουλειά που γίνετε στην Ελλάδα στον τομέα των ακαδημιών και από την πλευρά μας τον ρωτήσαμε διάφορα πράγματα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι από τους ανθρώπους που έχουν τεράστια εμπειρία σε αυτή τη διοργάνωση και γνωρίζει πολύ καλά τη δομή της και την λειτουργία της.

Για τον αν παρακολουθεί τις εξελίξεις στον φετινό Άρη: “Εννοείται ότι παρακολουθώ. Σίγουρα είναι μία περίοδος δύσκολη απ όλες τις απόψεις. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και μιλάω για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Είναι μέχρι να βρει την φόρμουλα ο κ. Καλαϊτζίδης που δουλεύει πάνω σε αυτό”.

Για τον τρόπο λειτουργίας του φετινού Άρη: “Διοικητικά δεν μπορώ να μιλήσω διότι δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Προπονητικά όμως όλα δείχνουν να μπαίνουν σε μία σωστή βάση. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης καλώς έκανε και είχε αυτό το διπλό ρόλο από την αρχή της χρονιάς. Ήταν οι δυσκολίες της φετινής χρονιάς και οι καταστάσεις που τον οδήγησαν σε κάτι τέτοιο. Αν μπουν όμως κάποια πράγματα στη θέση τους πρέπει να αποτραβηχτεί και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην προπονητική του ιδιότητα.  Να αφήσει όλα τα υπόλοιπα στην άκρη και να ασχοληθεί με τους παίκτες του.”.

Για το υπάρχον ρόστερ του Άρη: “Θεωρώ ότι με τις τελευταίες μεταγραφές θα μπορέσει η ομάδα να βρει την χημεία που θέλει. Σίγουρα, ο Μάουρο Πόι είναι ένα ποδοσφαιριστής με μεγάλη εμπειρία και πολλές ικανότητες. Από εκεί και πέρα και τα άλλα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα έχουν την εμπειρία των κατηγοριών αυτών οπότε μπορούν να την μεταδώσουν και στα νεαρά παιδιά της ομάδας.

Για τους παίκτες που ανήκουν στον Άρη και κάποτε προπονούσε ο ίδιος στις ακαδημίες του συλλόγου: “Είναι όλοι τους αξιόλογοι χαρακτήρες και ποδοσφαιριστές. Απλά με μία ήττα δεν πρέπει να τα γκρεμίζουμε όλα. Χρειάζονται χρόνο και μέσα από την δουλειά θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος του Άρη”.

To Top