Θέος: “Το 4-0 μας έδωσε οξυγόνο, αλλά δεν μας έβγαλε από την εντατική!”

Μικρές αλλά καίριες παρεμβάσεις σε κομμάτια της τακτικής του Σούλη Παπαδόπουλο βοήθησαν τον Άρη να κερδίσει τον Λεβαδειακό, να πάρει… οξυγόνο, αλλά φυσικά η ομάδα ακόμα παραμένει στην… εντατική, όπως παραδέχτηκε ο άμεσος συνεργάτης του νέου τεχνικού, Τάσος Θέος.

Ο προπονητής της Κ17 μίλησε στο gazzetta.gr για την νέα του θέση, στο πλευρό του Σούλη Παπαδόπουλου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τα… δικά του παιδιά, οι παίκτες από την Κ20 και την Κ17 μπήκαν στην πρώτη ομάδα.

«Σωστοί άνθρωποι και καλοί ποδοσφαιριστές»

«Στα τμήματα υποδομών μαθαίνουμε τα παιδιά να γίνουν σωστοί άνθρωποι και καλοί ποδοσφαιριστές, σε έναν σύλλογο όπως ο Άρης, όμως, που στις μικρές ηλικίες κάνει πρωταθλητισμό, συνδυάζουμε παράλληλα και την εκπαίδευση των νεαρών ποδοσφαιριστών στην σκοπιμότητα που επιτάσσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσον αφορά στην επίτευξη του αποτελέσματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες, όταν έρθει η ώρα να παίξουν την μεγάλη ομάδα. Απλά έτσι όπως χτίστηκε φέτος η ομάδα, λόγω του ότι δεν μπορούσε να κάνει μετεγγραφές με Έλληνες παίκτες άνω των 24 ετών, η απουσία πολλών έμπειρων γηγενών ποδοσφαιριστών και τα πολλαπλά οικονομικά, οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει από την αρχή της σεζόν, αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες, για να βοηθηθούν αυτά τα 10-11 παιδιά που ήρθαν από τα μικρότερα τμήματα και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν όσο πιο ομαλά γινόταν αυτή την δύσκολη μετάβαση και προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα… Υπό διαφορετικές συνθήκες, αν υπήρχε ένας κορμός 7-8 έμπειρων παικτών, σταθερή διοίκηση και δεν άλλαζαν συνεχώς οι προπονητές, τότε τα νέα παιδιά θα μπορούσαν να προωθηθούν σταδιακά στην πρώτη ομάδα και μέσω αυτής της πιο ομαλής διαδικασίας, κάποια αυτά θα μας βοηθούσαν ακόμη περισσότερο», μας εξηγεί αρχικά ο Τάσος Θέος που από φέτος μετά την προαγωγή του Νίκου Πασιαλή στην ανδρική ομάδα, ανέλαβε και τις τύχες της Κ-20 του Άρη.

Η… πινελιά του Σούλη!

«Περάσαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, γιατί με την βοήθεια που είχαμε και από τον κόσμο, στη Βέροια πήγαμε μόνο για τη νίκη! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, όχι απλά ότι θα χάσουμε αλλά όταν ότι πλέον μετά και το εις βάρος μας αποτέλεσμα, θα υστερούμε και σε περίπτωσης ισοβαθμίας! Η διοίκηση έκανε πολύ καλή δουλειά και πέρα από την εύρεση νέου προπονητή, στήριξε ψυχολογικά τους παίκτες και συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία ενός καλού κλίματος πριν τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, παρ‘ ότι η συμφωνία με τον κ. Παπαδόπουλου επετεύχθη ουσιαστικά στο παρά πέντε…», υπερθεμάτισε ο κ. Θέος και συνέχισε: «Η μεγάλη εμπειρία του νέου προπονητή, οι μικρές και καίριες παρεμβάσεις που έκαναν σε κάποια κομμάτια της τακτικής ειδικότερα στα στημένα και τον τρόπο αξιοποίησης του Γιαννιώτα, καθώς και η σπουδαία ψυχολογική ανόρθωση των παικτών, αποτέλεσαν την σημαντική “πινελιά” που έβαλε στην μία και μοναδική προπόνηση που έκανε με την ομάδα… Το 4-0 επί του Λεβαδειακού μας έδωσε οξυγόνο και ελπίδες για ταχεία ανάρρωση, αλλά δεν μας έβγαλε ακόμη από την εντατική!», σχολίασε ο στενός του συνεργάτης πριν αναφερθεί στην ποιότητα του Γιάννη Γιαννιώτα και την προσφορά των νεοαποκτηθέντων Ανδρέα Τάτου και Γιάννη Ζαραδούκα…

«Αυθεντικό ταλέντο ο Γιαννώτας»

«Ο Γιαννιώτας είναι αυθεντικό ταλέντο, ποδοσφαιριστής με σπουδαίες ικανότητες και με δυνατότητα να κάνει καριέρα σε υψηλό επίπεδο είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Ωστόσο όπως σας εξήγησα και παραπάνω μπορούν όλα τα νέα παιδιά και μπήκαν απευθείας στα βαθιά και αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν σε συνθήκες υψηλής πίεσης. Ετσι και ο Γιάννης θα πρέπει γενικότερα να είναι πιο ήρεμος, λιγότερο ανυπόμονος όταν δεν παίζει και να προσπαθήσει να δουλέψει πολύ στο κομμάτι της προσαρμογής στις απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να μπει πιο γρήγορα και πιο ομαλά στο πετσί του ρόλου, που όσοι τον ξέρουν πιστεύουν ότι μπορεί να διαδραματίσει στο ποδόσφαιρο. Οσο για τους νεοφερμένους Τάτο και Ζαραδούκα, η εμπειρία τους και η ποιότητα τους, αλλά κυρίως η ηρεμία τους και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν στην προπόνηση σε συνδυασμό με τις παραστάσεις που έχουν από ένα πολύ μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο ολυμπιακός έχουν βοηθήσει ουσιαστικά τους υπόλοιπους παίκτες και θα βοηθήσουν την προσπάθεια της ομάδας να πετύχει το στόχο της.

Ο Αρης, πλέον, πάει από εβδομάδα σε εβδομάδα και από τελικό σε τελικό, γιατί η παραμονή στη Superleague αποτελεί τη μοναδική λύση για να μπορέσει να επιβιώσει σε βάθος χρόνου».

To Top