Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Και να έλεγα ότι θέλω να το κάνουμε, δεν θα το πίστευα»

Το δικό του «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό τους από τα Σεπόλια μέχρι την κατάκτηση του NBA εξέφρασε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίηθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα, ο διεθνής σμολ φόργουορντ χαρακτήρισε απίστευτο το συναίσθημα της παραπάνω επιτυχίας, κάτι που όπως είπε έμοιαζε μακρινό για εκείνον και την οικογένειά του πριν από μερικά χρόνια.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης αποκάλυψε πως ένιωσε στα δύο Game που έλειψε και τις σκέψεις που έκανε στο τελευταίο και νικηφόρο παιχνίδι με τους Σανς μέσα στο Μιλγουόκι, όταν το τρόπαιο ήταν στην έδρα των Μπακς και «δεν έπρεπε να φύγει από το κτίριο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Αντετοκούνμπο:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους από την πρώτη στιγμή που παίζουμε μπάσκετ μας έχουν στηρίξει, από την πρώτη στιγμή που έχουμε φύγει για να κυνηγήσουμε το όνειρό μας ήταν κοντά μας», ανέφερε στο αρχικό του μήνυμα.

Για εκείνο που τους προξένησε εντύπωση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Το αντιλήφθηκα όταν βγήκα έξω, στο Μιλγουόκι. Μόνο με τη σκέψη που μπαίνουμε στην επόμενη σεζόν ως πρωταθλητές, είναι κάτι απίστευτο. Όταν μπαίνεις στο YouTube και βλέπεις τελικούς, πανηγυρισμούς και λες μακάρι να ζήσω κάτι τέτοιο, είναι κάτι απίστευτο να το κάνεις πραγματικότητα. Και ειδικά όταν το έζησα με τον αδερφό μου πέρυσι, με τον Κώστα. Και να το ζήσουμε με τον Γιάννη φέτος. Και να έλεγα ότι θέλω να το κάνουμε, δεν θα το πίστευα».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να βλέπει το Game 5 και το Game 6 από το σπίτι: «Δεν ήταν δύσκολο. Δεν αφορά μόνο εμένα, είναι η ομάδα. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην είμαι εκεί, να βοηθήσω την ομάδα με τον οποιονδήποτε τρόπο. Με το συναίσθημα που ένιωσα στους δύο αγώνες και την εικόνα που έβλεπα. Πιο πολύ στεναχωρήθηκα που δεν ήμουν εκεί. Είμαι πρωταθλητής ούτως ή άλλως. Είδα τα παιδιά που πάλευαν. Άμα δεις πως ξεκίνησε το ματς, που δεν πήγαινε καλά και στο τέλος αντιλήφθηκαν πως το τρόπαιο είναι στο κτίριο και δεν θα φύγει από το Μιλγουόκι».

Για την ακαδημία που έχουν ιδρύσει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που έχουν κρατήσει ενεργή την ακαδημία, πόσω μάλλον σε μία τόσο δύσκολη εποχή».

Για τις σκέψεις που κάνει για την Εθνική Ελλάδας στο μέλλον: «Πηγαίνουμε πολύ μπροστά. Μας έχουν αφήσει μεγάλη κληρονομία τα παιδιά στο παρελθόν και πρέπει να τους τιμήσουμε».

Για τις δυσκολίες που πέρασαν και δεν έβγαλαν ποτέ θυμό ή νεύρα: «Όλα έχουν να κάνουν με την κυρία μπροστά εδώ. Με τη μαμά μου. Όταν ξέρεις πως οι γονείς σου πέρασαν δύσκολα για να σε μεγαλώσουν. Το έχεις δει αυτό. Αν δεν έχεις να φας, και δεν βάζεις μία βολή δεν είναι τίποτα. Θα την βάλω όταν πρέπει και έτσι έγινε με τον Γιάννη. Είναι μέσα στη φύση μας».

 

Για την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης για τον Θόδωρο Ιακωβίδη και το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στην Πολιτεία: «Θέλω να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στον Θοδωρή και στον επόμενο Θοδωρή, επειδή δεν μπορεί να σηκώσει αυτά τα βάρη μόνος του. Όλοι είμαστε μαζί του. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι προσωπικά».

To Top