Θανατηφόρο πιθανό κρούσμα Έμπολα ερευνούν στα Σκόπια

Ένας ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Σκοπίων με συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα απεβίωσε, όπως μεταδίδουν Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων.

Πρόκειται για πολίτη της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο των Σκοπίων σε άσχημη κατάσταση και μετά από μερικές ημέρες απεβίωσε. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το από ποια χώρα ταξίδεψε στην ΠΓΔΜ ο ασθενής που απεβίωσε.

Ένας δεύτερος Βρετανός έχει δείξει τα συμπτώματα του ιού και νοσηλεύεται, δήλωσε ανώνυμα στο Ρόιτερς Σκοπιανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο Βρετανοί υπήκοοι έμεναν σε ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα των Σκοπίων και ότι το προσωπικό του ξενοδοχείου και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που τους μετέφερε στο νοσοκομείο, έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Το υπουργείο Υγείας της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο διέμειναν οι δύο Βρετανοί σφραγίστηκε. Το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι ήταν “γνωρίζει τις αναφορές και ερευνά κατεπειγόντως την υπόθεση”.

πηγή: news.gr

To Top