«Θα ήθελα να επιστρέψω στον Άρη»

Τις δικές του εκτιμήσεις για το ποια ομάδα θα καταφέρει να κόψει πρώτη το νήμα στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν των Χανίων, Άντι Ρένια, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στους «κίτρινους», αφού όπως λέει «δεν μπορώ να τον βγάλω από μέσα μου μετά από τόσα χρόνια».

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο νεαρός μεσοεπιθετικός στο «Αθλητικό Μετρόπολις»:

Για την αλλαγή σελίδας στην καριέρα του: «Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος στην Κρήτη, αυτή η αλλαγή ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μετά από 14 χρόνια στην ίδια ομάδα. Είναι περίεργο να αλλάζεις ξαφνικά ομάδα και να πηγαίνεις από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή, αλλά εδώ οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Θεωρώ πως προσέφερα στην ομάδα και προσαρμόστηκα όσο καλύτερα μπορούσα. Φτάσαμε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας και στο πρωτάθλημα πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η τέταρτη θέση για να αποφύγουμε περιπέτειες».

Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Έζησα στον Άρη μια ζωή ολόκληρη. Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά, μέσα σε λίγες ώρες. Δεν ζήτησα ποτέ το λόγο. Απλά συμφώνησα και όλα καλά. Τα συναισθήματα μένουν σίγουρα, αλλά άμα είσαι επαγγελματίας, πρέπει να συνεχίζεις και να μη μένεις στο παρελθόν. Στον Άρη έχουμε δει πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Πάντως, θεωρώ πως όλα όσα συνέβαιναν δεν μου επέτρεπαν να έχω τόση όρεξη να δουλέψω όση έχω τώρα», για να προσθέσει:

«Στον Άρη σε αποπροσανατόλιζαν άλλα πράγματα, όλοι ασχολούνταν με τα διοικητικά. Κάθε μέρα έφευγαν διοικήσεις και όλ’ αυτά τα πράγματα επηρέαζαν έναν ποδοσφαιριστή σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά, εξακολουθώ να παρακολουθώ τον Άρη, μιλάμε για την ομάδα που είναι σχεδόν όλη μου η ζωή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν μέσα στην ομάδα. Θεωρώ πως τελικά θα ανέβει ο Άρης, θα δω και το Καβάλα – Πανσερραϊκός που θα κρίνει πολλά».

Για την αργή προσαρμογή του Άρη στο πρωτάθλημα: «Όταν ξεκινήσαμε προετοιμασία, αλλιώς τα φανταζόμασταν κι αλλιώς έγιναν. Συναντήσαμε όλες τις ομάδες να μας περιμένουν στο δικό τους μισό του γηπέδου. Εμείς δεν είχαμε κάνει φιλικά και όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ήταν κάτι ξαφνικό για εμάς. Δεν είχαμε εμπειρία Γ’ Εθνικής, δεν ξέραμε τι θα συναντήσουμε. Θεωρώ πως αυτό ήταν που φρέναρε τον Άρη και δεν του επέτρεψε να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα από νωρίς. Στο μυαλό μας είχαμε το πλάνο της Α’ Εθνικής, αλλά τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά».

Για τα play-off της Β’ Εθνικής: «Η ΑΕΚ θεωρώ πως είναι πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Άρης, ομάδες με μεγάλη δυναμική. Η ΑΕΚ είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας και κάνει τη διαφορά. Βλέπω ότι και ο Ηρακλής έκανε καταπληκτικό πρωτάθλημα. Δε νομίζω πως κάποιος μπορεί να τους δυσκολέψει».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στον Αρη: «Δεν σας κρύβω πως μετά από τόσα χρόνια τον Άρη δεν μπορώ να τον βγάλω από μέσα μου και ασφαλώς θα ήθελα κάποια στιγμή να επιστρέψω. Αρκεί, βέβαια, να είναι υγιής, όπως ήταν κάποτε».

To Top