ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θα είναι όντως περισσότερο θέμα καρδιάς, ενέργειας και “θέλω”

Την πιο μεγάλη αλήθεια για τον σημερινό αγώνα στο Παλέ την είπε μέσα στη βδομάδα ο Βασίλης Σίμτσακ. “Το θέμα είναι η καρδιά. Δεν παίζει τόσο ρόλο το σκάουτινγκ ή η τακτική”, ήταν το σχόλιο του έμπειρου σέντερ στην κάμερα της ΕΡΤ3. 

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η συγκεκριμένη ομάδα απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο θα κερδίσει, όχι αν τακτικά είναι 100% στο πλάνο, αλλά αν είναι 101% στην ενέργειά της, στο πάθος της, στο “θέλω” της για τη νίκη, έχοντας στο πλευρό της και τους 5.000 φιλάθλους στις κερκίδες.

Γνωρίζουν πλέον οι παίκτες του Άρη τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο, πώς πρέπει να παίξουν άμυνα, πώς πρέπει να επιτεθούν. Έχουν μάθει μετά από 38 επίσημα παιχνίδια πότε πρέπει να αλλάζουν στα σκριν, πότε πρέπει να βγαίνουν δυναμικά, τι περιστροφές χρειάζεται να κάνουν, πού πρέπει να δώσουν την μπάλα.

Όλα αυτά γίνονται πιο εύκολα όταν το “θέλω” κυριαρχεί, όταν βουτούν όλοι στο παρκέ για κάθε χαμένη μπάλα. Το έκαναν φέτος ουκ ολίγες φορές, ειδικά μέσα στο Αλεξάνδρειο έχοντας ένα σερί που όμοιό του αυτή τη στιγμή υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα μόνο στο ΝΒΑ (28-0 έχουν οι Σπερς φέτος, 24-0 έχουν οι Ουόριορς). Με αυτό το σκεπτικό θα πρέπει να μπουν και είναι σίγουρο ότι έτσι θέλουν να μπουν οι παίκτες του Άρη σήμερα. Το ζήτημα είναι να τους βγει και στη πράξη αυτό, σε άλλο ένα μεγάλο φετινό παιχνίδι μέσα στο Παλέ.

To Top