Θα πούμε το ψωμί… ψωμάκι! Που θα φτάσει η τιμή, στα ύψη παραμένει και η βενζίνη (video)

Άσχημα νέα έρχονται για το ψωμί στην Ελλάδα, αφού η τιμή του αναμένεται να φτάσει σε νέα ύψη. Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις στις πρώτες ύλες των αρτοποιών και οι αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια οδηγούν με βεβαιότητα σε νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού.

Οι εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου της αρτοποιίας μόνος ως εφιαλτικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Η φρατζόλα που κοστίζει σήμερα κατά βάση 80 λεπτά αναμένεται να εκτοξευτεί και να πιάσει επίπεδα που προκαλούν ίλιγγο.

Ο πρόεδρος του σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κωνσταντίνος Τσουράπας μιλώντας σε τοπικό κανάλι εκτίμησε πως ενδέχεται να δούμε προς το τέλος αυτής της εβδομάδας ή την επόμενη αυξήσεις στη φρατζόλα.

«Θα ανέβουν κι άλλο οι τιμές. Δεν μιλάμε για 10 με 20 λεπτά», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει φόβους ότι μπορεί να δούμε το ψωμί να ξεπερνά ακόμα και το 1,5 ευρώ.

Τονίζει δε πως οι αυξήσεις που καταγράφονται στις πρώτες ύλες είναι αδύνατον να απορροφηθούν και κάνει λόγο για τεράστιες ελλείψεις στην αγορά.

«Υπάρχει τεράστια έλλειψη στο μαλακό σιτάρι και δεν μπορούμε να παρασκευάσουμε αρτοποιήματα», προσθέτει. «Ήδη ένας μύλος στην περιοχή έχει κλείσει καθώς δεν είχε υλικά.

Τους ίδιους φόβους για τεράστια αύξηση στην τιμή του ψωμιού εκφράζει και Αθηναίος αρτοποιός, ο οποίος λέει πως σύντομα θα δούμε τη φρατζόλα πάνω από ευρώ.

 

To Top