«Θα στηθούν κάλπες για όλα τα θέματα»

Ιδιαίτερα σημαντικές τοποθετήσεις ακούστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του «Europe 1», που είχε ως θέμα τις εξελίξεις στον Άρη και στην οποία μίλησαν τέσσερις εκπρόσωποι του δ. σ. της Κοινωνίας Μελών, ο πρόεδρος Γιάννης Γρανούζης, ο γενικός γραμματέας Θωμάς Γιαννόπουλος και τα μέλη Γιώργος Μποτζώρης και Νίκος Παπουτσόπουλος.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΝΟΥΖΗΣ: «Θα στηθούν κάλπες για όλα τα θέματα»

Τα κυριότερα σημεία από τις τοποθετήσεις του προέδρου της Κοινωνίας Μελών:

Για την σημασία της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Παρασκευής (04/05): «Κάθε γενική συνέλευση, στην οποία περνούν αποφάσεις τα μέλη, είναι σημαντικό γεγονός. Στην χρονική περίοδο που γίνεται, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη και αν σταθεί κάποιος στην ημερήσια διάταξη, για πρώτη φορά γίνεται πρόταση μομφής στην διοίκηση, η οποία έχει χρονικό περιθώριο αποπεράτωσης του έργου της μέχρι το 2013, ενώ είχαμε και την παράταση θητείας, Θεωρούμε όμως ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι για να επανεξεταστεί αυτό το θέμα και ο κόσμος του Άρη πρέπει να είναι συσπειρωμένος και να αποφασίσει. Να σταθεί στο πλάι της ομάδας και να την βγάλουμε από το οικονομικό αδιέξοδο. Πρέπει να αποφασίσει αν θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς την διοίκηση ή αν θα την πάψει. Αυτή είναι η δύναμη της Κοινωνίας Μελών, η δύναμη της δημοκρατίας».

Για το αν μπήκαν χρήματα στην ΠΑΕ από τον ξένο επενδυτή: «Εφόσον το επιβεβαιώνει ένα μέλος του δ. σ., τότε κάτι ξέρει. Περισσότερο το φανερώνουν και οι πληρωμές των παικτών. Παρακολουθούμε την διαδικασία και τα ποσό που υποσχέθηκαν το οποίο είπαν ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012».

Για τα όσα ακούγονται για τις μετοχές και για μία ενδεχόμενη πρόταση: «Επειδή έχει γίνει ένας ντόρος και αναγκαζόμαστε να βγάζουμε ανακοινώσεις σχετικά με τις μετοχές, μια σειρά από ενέργειες της Λέσχης σε ανύποπτο χρόνο, ήταν να εξασφαλίσει τις μετοχές της Άρης Εμπορική. Μένει να εμφανιστώ ως εκπρόσωπος της Λέσχης μαζί με τον συμβολαιογράφο που έχει οριστεί και να παραλάβω τις μετοχές για λογαριασμό της Κοινωνίας Μελών. Έχουμε ξεκαθαρίσει πολλές φορές ότι καμία απόφαση δεν θα περάσει κάτω από το τραπέζι. Αυτό το κάνουμε πράξη με την συνέλευση.
Αν κατατεθεί πρόταση θα την εξετάσουμε και θα την παρουσιάσουμε. Μπορεί οι διοικούντες ή οι υποψήφιοι επενδυτές να την κάνουν στην συνέλευση. Σε εμάς πάντως δεν έχει κατατεθεί πρόταση. Δεν θα μεταβιβαστεί αμέσως κάποια μετοχή. Η απόφαση θα ληφθεί από το Σώμα. Αν μας κατατεθεί μια πρόταση έχουμε καταγράψει μια σειρά από προϋποθέσεις και όρους που είμαστε έτοιμοι να θέσουμε σε όποιον ζητήσει τις μετοχές της εταιρίας.

Για τις δικλείδες που υπάρχουν για τη μεταβίβαση μετοχών: «Εμείς σαν συμβούλιο και με ειδικούς συνεργάτες πάνω στα θέματα αυτά, έχουμε θέσει μια σειρά προϋποθέσεων σε όποιον έρθει να ζητήσει μετοχές. Θα πρέπει να εξετάσουμε την εταιρία που θέλει να ασχοληθεί. Τα οικονομικά της, τι εμπειρία έχει, ποια είναι η οργανωτική δομή της και το καταστατικό της. Ότι γίνεται σε μια μεταβίβαση μετοχών μιας ΑΕ. Όλα αυτά λοιπόν είναι συγκεκριμένα στοιχεία και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε κανένα.
Από το 2006 που έγινε η Λέσχη ποτέ δεν απετράπη το σενάριο να εμπλακεί κάποιος επενδυτής στα κοινά του ΑΡΗ, αρκεί να ερχόταν η Λέσχη και να έβαζε τους όρους. Καμία πρόταση για είσοδο επενδυτή δεν απορρίπτεται αρκεί να τεθούν πι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Πέρα από αυτά, θα πρέπει να συσπειρωθεί ο κόσμος να αυξηθεί κατά χιλιάδες, να αυξηθεί ο αριθμός των μελών και αυτομάτως να υπάρξει αύξηση εσόδων και να βοηθήσουμε στην ρευστότητα της εταιρίας.

Για την παράταση θητείας που είχε δοθεί το Φεβρουάριο στη διοίκηση Αθανασιάδη: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόταση στα χέρια μας. Παραμένει η αρχική πρόταση της διοίκησης για παράταση της θητείας. Αυτή τη στιγμή εμείς θεωρούμε ότι δεν συντρέχει λόγος για παράταση της θητείας. Ζητάμε από την συνέλευση να επανεξεταστεί το θέμα από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η διχογνωμία.
Θεωρούμε ότι η διοίκηση μπορεί να συνεχίσει το έργο της και αν φέρει πρόταση για επενδυτικό ενδιαφέρον, παύει και η πρόταση της παράτασης. Αν δεν έρθει πρόταση, πιθανόν να αναζητήσουμε και να δώσουμε χρόνο με μια παράταση της γενικής συνέλευσης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα και επειδή εκκρεμεί και η ψήφος εμπιστοσύνης προς τη διοίκηση, μπορεί να έχουμε και αρχαιρεσίες».

Για τον ρόλο του φορέα σε περίπτωση που κατατεθεί μια πρόταση: «Ο ρόλος της Λέσχης πρέπει να είναι ένας και μοναδικός. Όταν έρθει η στιγμή να παραδώσει την ΠΑΕ σε μια νέα διοίκηση, να μπορεί να την ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι στην εταιρία, κάτι που οι προηγούμενες διοικήσεις της Λέσχης δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν. Αν υπάρξει διαδοχή και υπάρξει μια άλλη διοίκηση, αυτομάτως μπορούμε να ενημερώσουμε για τα τεκταινόμενα της εταιρίας».

Για την αν η τωρινή διοίκηση της ΠΑΕ έχει βάλει λεφτά στην ομάδα: «Έχουν βάλει λεφτά από την τσέπη τους και αυτό μπορεί να φάνει από τις ταμειακές διευκολύνσεις. Σε αυτό το μέγεθος κανένα άλλο δ. σ. δεν έβαλε χρήματα στην ομάδα και δεν βοήθησε στην ρευστότητα της εταιρίας».

Για τις επιθέσεις που δέχεται από τον πρώην πρόεδρο, Λάμπρο Σκόρδα: «Πριν από μία εβδομάδα κάναμε πρόταση μομφής και ζητάμε από τον κόσμο να αποφασίσει. Πώς λέγεται ότι υπάρχει σύμπνοια; Δεν ευσταθούν αυτά που λέει ο κ. Σκόρδας. Και ηχητικά ντοκουμέντα παρέθεσα που αποδεικνύουν και τη δικιά μου θέση αλλά και του δ. σ.. Είμαστε μια ομάδα και αποφασίζουμε μαζί».

Για τον «Άρης FM» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον Άρη και τον κόσμο του. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και αυτό το κομμάτι της ομάδας. Πιστεύω όμως ότι θα βρεθεί σύντομα λύση, αλλά και ο κόσμος πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από αυτή την προσπάθεια, όπως και επιχειρηματίες, καθώς ήταν πρωτοπόρο εγχείρημα και βοήθησε στην συσπείρωση του κόσμου».

Για το αν θα υπάρχουν κάλπες στην συνέλευση της Παρασκευής: «Υπάρχουν τρία θέματα που πρέπει να ψηφιστούν. Θα υπάρχουν κάλπες καθώς η πρόταση εμπιστοσύνης θα γίνει με μυστική ψηφοφορία. Θα υπάρχουν τουλάχιστον έξι κάλπες. Ο εκλογικός κατάλογος θα κλείσει 30 λεπτά μετά την έναρξη των διαδικασιών, θα έρθει στα χέρια της εφορευτικής επιτροπής. Η ψήφος εμπιστοσύνης πάντως πρέπει να γίνει αυθημερόν.
Η πρόθεσή μας είναι να γίνει μια αρμονική συνέλευση. Να υπάρξει χρόνος και όχι πίεση. Αν υπάρχει κάποια πρόταση, θα πρέπει να κατατεθεί από πριν, να εξεταστεί και να παρουσιαστεί. Αν γίνει το ίδιο βράδυ, είναι αδύνατο να παρθεί απόφαση εκείνη τη στιγμή».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την έκβαση της συνέλευσης: «Η αισιοδοξία θα πρέπει να πηγάζει από μια τεκμηρίωση. Όσο πιο τεκμηριωμένες απόψεις ακουστούν, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου. Η αλλαγή σκυτάλης στο 2009 έγινε αναίμακτα. Σήμερα πρέπει να το σκεφτούμε αυτό πάρα πολύ καλά να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και αν υπάρξουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προτάσεις τους».

ΘΩΜΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Να τηρήσουν τις προϋποθέσεις όσοι ενδιαφέρονται»

Τα κυριότερα σημεία από τις τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα της Κοινωνίας Μελών:

Για το ποιοι έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στη συνέλευση: «Περίπου 1.500 είναι τα τακτοποιημένα μέλη, ενώ τα εγγεγραμμένα είναι περίπου 10.000. Νομικά, είναι σημαντικός αριθμός για να παρθούν αποφάσεις. Απαιτείται συγκεκριμένη πλειοψηφία. Πρέπει από τους οικονομικά τακτοποιημένους να είναι το 50% παρόντες και τα 3/4 να αποφασίσουν. Όσοι θέλουν, μπορούν να έρθουν μέχρι και την τελευταία στιγμή να πληρώσουν, να τακτοποιηθούν και να συμμετάσχουν στη διαδικασία».

Για τις μετοχές της ΠΑΕ: «Όλες οι κουβέντες και οι αναλύσεις που έχουν διατυπωθεί στα ΜΜΕ όλες τις προηγούμενες μέρες είναι παραφιλολογία. Οι μετοχές της Λέσχης αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του σωματείου και οποιαδήποτε απόφαση παρθεί θα γίνει από τα μέλη.
Θα πρέπει αυτοί που θέλουν να επενδύσουν, να αναφέρουν ότι θα τηρήσουν τις προϋποθέσεις που θέτουμε για να είναι βιώσιμη η ομάδα τα επόμενα χρόνια.
Τέθηκε ζήτημα ότι έχουμε τη δυνατότητα ως δ. σ. να μεταβιβάσουμε τις μετοχές. Δεν έχουμε όμως αυτό το δικαίωμα. Αν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία θα μπορούσε το οποιαδήποτε μέλος να το ακυρώσει ή να μας ασκήσει αγωγή. Μόνο τα μέλη μπορούν να το αποφασίσουν αυτό».

Για την καινοτομία αυτής της έκτακτης γ. σ.: «Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη ότι μπορεί να τεθεί οποιοδήποτε θέμα μετά την εξάντληση των θεμάτων που αναφέρονται σε αυτή. Ο καθένας μπορεί να καταθέσει την πρόταση του μετά την εξάντληση των θεμάτων. Αν κάποιο είναι πολύ σοβαρό, τότε φυσικά η συνέλευση θα διακοπεί».

Για το αν κατατέθηκε στην αρχή της χρονιάς κάποιος προϋπολογισμός: «Αυτό που γνωρίζαμε και μας ειπώθηκε είναι ότι υπήρχε συγκεκριμένο πλάνο για τη χρονιά. Λόγω των γεγονότων που υπήρξαν και της οικονομικής κρίσης υπήρξε εκτροπή. Έπρεπε να είχε προβλευθεί αυτό όμως και δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΤΖΩΡΗΣ: «Ο κόσμος έχει ικανότητα και κρίση»

Τα κυριότερα σημεία από τις τοποθετήσεις του υπεύθυνου ανάπτυξης της Κοινωνίας Μελών:

Για την επανεξέταση της παράτασης στη θητεία της διοίκησης Αθανασιάδη: «Υπήρξε πρόταση, όπως ψηφίστηκε από το σώμα, για παράταση της θητείας της διοίκησης για ένα χρόνο με την προϋπόθεση ότι συγκεκριμένο ύψος χρημάτων μέχρι το τέλος της περιόδου θα μπουν από μέλη του ΔΣ. Εμείς πήραμε την εντολή να δώσουμε την παράταση. Δεν έχει όμως υλοποιηθεί όμως αυτό. Θα επανεξεταστεί το θέμα, θα διατυπωθούν οι εξελίξεις και το Σώμα θα αποφανθεί.
Ο κόσμος όταν θα κληθεί να πάρει την απόφαση την Παρασκευή, θα γνωρίζει πως έχει η κατάσταση, τις απαιτήσεις της επόμενης μέρας με τη μία ή την άλλη λύση. Ο καθένας θα ζυγίσει την απόφαση του και το καλύτερο για τον σύλλογο. Ο κόσμος έχει την ικανότητα και την κρίση για να λάβει την σωστή απόφαση».

Για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει: «Αν διατυπωθεί μια ξεκάθαρη θέση, ένα ξεκάθαρο επενδυτικό πλάνο και τηρηθούν όλοι οι όροι, το οποιοδήποτε πρόσωπο μπορεί να καταθέσει πρόταση επενδυτικού ενδιαφέροντος στην ΠΑΕ Άρης. Το αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση είναι κάτι διαφορετικό».

Για τα όσα λέγονται περί κατάργησης της Κοινωνίας Μελών Άρη: «Ως δ. σ., θα υπερασπιστούμε και θα παρουσιάσουμε οποιαδήποτε ρεαλιστική λύση ώστε αυτό το πρωτοποριακό μοντέλο να παραμείνει σε λειτουργία. Είναι μια κατάκτηση του συλλόγου. Έχει αποδείξει ότι αποφασίζει και έχει ενεργό ρόλο στη λειτουργία του συλλόγου. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί αυτό.
Ίσως θα ήταν… ευχής έργον για ορισμένους να γίνει κάτι τέτοιο και να καταργηθεί. Από την πρώτη μέρα δημιουργίας της έχει στοχοποιηθεί, αλλά τα αντιμετωπίσαμε αυτά τα θέματα. Φυσικά στην συνέλευση θα υπάρχει πρόταση για την επόμενη μέρα της Λέσχης».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Τα ψέματα έχουν τελειώσει»

Τα κυριότερα σημεία από τις τοποθετήσεις του:

Για το ύψος του ποσούπου έχει μπει μέχρι στιγμής στην ομάδα από τον επενδυτικό όμιλο:«Οι μόνοι που είναι ικανοί να απαντήσουν στο πόσα χρήματα μπήκαν είναι οι διοικούντες της ΠΑΕ Άρης. Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Είναι υποχρεωμένοι να πουν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει.
Ο Άρης δεν έχει μείνει σε μια πρόταση. Ο καθένας μπορεί να κάνει μια πρόταση για να αναλάβει την ομάδα».

Για τις φήμες περί κατάργησης της Κοινωνίας Μελών Άρη: «Θα πρέπει επιτέλους όλη αυτή η παραφιλολογία να σταματήσει. Μας εξέλεξε το σώμα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Άρη. Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε κάτι που θα κάνει καλό στην ομάδα. Πρέπει να βάλουμε στο χρονοντούλαπο όλες τις φήμες που υπάρχουν. Δεν πρόκειται να ξεπουλήσουμε αυτό που δημιουργήσαμε το 2006».

Για το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει κάποια πρόταση: «Αν δεν ευδοκιμήσει η λύση αυτή και φάνουν τα πράγματα ότι είναι μετέωρα, ο Άρης έχει τη δύναμη να ανταπεξέλθει. Ο κόσμος δεν θα αφήσει τον Άρη ξεκρέμαστο. Θα γίνει προσπάθεια να συσπειρώσουμε τον κόσμο ώστε όλοι μαζί να φέρουμε το καράβι εκεί που πρέπει».

Για την συνέλευση της Παρασκευής: «Δεν πρόκειται να χειραγωγήσουμε κανέναν. Ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει. Δεν θα συμπράξουμε με κανέναν. Εκλεχθήκαμε για να μπορέσουμε να προβάλουμε τα συμφέροντα του Άρη, για να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί».

To Top