“Θα το σηκώσω με τους συμπαίκτες μου”

Η Εθνική Νέων πάει για… μεγάλα πράγματα στο Ευρωμπάσκετ του Ταλίν και ο αρχηγός της, Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε για την προσπάθεια των πιτσιρικάδων, δίνοντας και μια υπόσχεση.

Και παρότι οι Αντετοκούνμπο και Αγραβάνης τον… παρενοχλούσαν στον «αέρα» του “Sentra”, ο γκαρντ του Άρη κράτησε «κρυφό» το τραγούδι που λένε οι διεθνείς πριν από κάθε αγώνα, δίνοντας όμως υπόσχεση για… live εμφάνιση εφόσον η «γαλανόλευκη» ανέβει στο βάθρο.

Ο Μποχωρίδης ανέφερε επίσης πως «όπλο» της εθνικής είναι η άμυνα, ενώ δήλωσε έτοιμος, παρότι δεν έχει κάνει πρόβες, να σηκώσει το τρόπαιο με τη βοήθεια των συμπαικτών του!

Αναφερόμενος αρχικά στο γεγονός πως στα τρία πρώτα ματς η εθνική δυσκολεύεται αλλά στο τέλος κερδίζει, είπε: «Σε κάποιες στιγμές των αγώνων δεν τα πάμε καλά, αλλά είτε προηγούμαστε με δέκα πόντους, είτε χάνουμε με δέκα παραμένουμε συγκεντρωμένοι κι πιστεύουμε πως επειδή είμαστε καλύτερη ομάδα και έχουμε περισσότερους παίκτες, θα αντέξουμε και θα είμαστε εμείς οι νικητές.

Μπορεί να μετράει και η εμπειρία, αλλά γυρίζουμε τα παιχνίδια με την άμυνά μας. Στην επίθεση κάποιος θα βρεθεί να σκοράρει, από την άμυνα όμως παίρνουμε δύναμη. Είμαστε πολλοί καλοί παίκτες και κάθε μέρα κάποιος διαφορετικός γίνεται πρωταγωνιστής. Σαν ομάδα ο καθένας προσθέτει κι ένα λιθαράκι για να κερδίσουμε. Το αν μπορούμε να διαχειριστούμε την πίεση θα το δείξει και η πορεία μας».

Σε εκείνο το σημείο «κατήγγειλε» πως οι Αντετοκούνμπο και Αγραβάνης δεν τον αφήνουν να μιλήσει στο ραδιόφωνο, λέγοντας γελώντας για τον πρώτο πως: «Θέλει να κλέψει διασημότητα και τους δύο συμπαίκτες του να φωνάζουν από δίπλα: «Καλησπέρα!» «Είναι πολύ καλό το κλίμα μεταξύ μας. Είμαστε πολύ δεμένοι και αυτό είναι βασικό συστατικό για μια ομάδα για να πάει ψηλά», εξήγησε ο Μποχωρίδης.

Ο νεαρός άσος του Άρη μίλησε για την πίεση που υπάρχει για αυτή την ομάδα… «Δεν πιστεύω ότι μας φοβίζει το είμαστε καλή φουρνιά και πάμε για μετάλλιο. Κάνουμε και μια δοκιμή με τους εαυτούς μας, θέλουμε να τους ξεπεράσουμε και να πάμε ψηλά».

Όσο για το αν κάνει πρόβες στον καθρέφτη για την ώρα που θα σηκώσει το Κύπελλο; «Δεν έχω κάνει πρόβα (γέλια). Ας έρθει εκείνη η ώρα και θα βρω κάτι καλό… Είμαι έμπειρος (σ.σ. έχει σηκώσει τρόπαιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον Άρη), αλλά έχω και συμπαίκτες που θα με βοηθήσουν να το σηκώσω!»

To Top