Θεαματική ανατροπή των δεδομένων: 7.900.000 ευρώ το χρέος της ΠΑΕ και όχι 13.500.000 σύμφωνα με τη ΦΑΕ!

Νέα δεδομένα προκύπτουν από το ρεπορτάζ της επίσκεψης των κίτρινων στη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης. Οι νεότερες πληροφορίες αποκαλύπτουν θεαματική ανατροπή των δεδομένων. Τα χρέη της ΠΑΕ, όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι του Άρη είναι περίπου 7,9 εκατομμύρια ευρώ και όχι 13,5 εκατομμύρια, όπως περιγράφει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99!

Όπως αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ, μετά την τρίωρη σύσκεψη των νομικών του Άρη τη Δευτέρα με τον μεσολαβητή (Λουδοβίκος Σιλάβος) που όρισε το δικαστήριο, κιτρινόμαυρη αντιπροσωπεία βρέθηκε σήμερα στην ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για να προχωρήσει το θέμα των χρεών και του διακανονισμού με το δημόσιο. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στη ΦΑΕ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Ηλιάδης, ο νομικός Αργύρης Αργυριάδης και ο λογιστής  Μπάμπης Κωτσιόπουλος.

Οι κίτρινοι ζήτησαν και πήραν τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το ακριβές χρέος της ΠΑΕ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα πρώτα αυτά στοιχεία σχημάτισαν ένα πλατύ χαμόγελο σε όλους!Ο λόγος; Διαπιστώθηκε (κάτι που απομένει να αποτυπωθεί τυπικά τις επόμενες μέρες και γραπτώς), ότι τα χρέη της ΠΑΕ προς το δημόσιο είναι περίπου 7,9 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 5,7 εκατομμύρια είναι απαιτητά και τα 2,2 εκατομμύρια σε αναστολή. Επίσης, εφόσον προστεθούν και κάποιες προσαυξήσεις, με τις οποίες το ποσό δεν αναμένεται να ξεπεράσει 8,5 εκατομμύρια ευρώ!

Από αυτά τα νέα αυτά δεδομένα, εξαιρούνται τα χρέη που είναι, ήδη,ρυθμισμένα στο Νόμο Ορφανού και στο άρθρο 44. Το συνολικό ποσό (πλην των ρυθμισμένων, δηλαδή περίπου 8,5 εκατ. ευρώ) θα καταγραφεί στη “μερική βεβαίωση” που ζήτησε η ΠΑΕ και με αυτή θα ξεκινήσει (λογικά από την ερχόμενη βδομάδα) η διαπραγμάτευση με το δημόσιο, παρουσία του μεσολαβητή!

Η “καρτέλα” της ΠΑΕ Άρης αφορά το σύνολο των οφειλών της προς το Δημόσιο, μέχρι και την 17 Μαΐου, μέρα κατά την οποία άνοιξε η διαδικασία από το δικαστήριο, καθώς και το ποσό που χρωστά η εταιρία σε ΦΠΑ.

Φυσικά, πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, το ποσό που είχε καταγραφεί και κατατέθηκε στο δικαστήριο ξεπερνάει τα 13,5 εκατομμύρια ευρώ για χρέη προς το δημόσιο. Τα νέα δεδομένα είναι σαφώς ευχάριστα και αποτελούν ακόμη ένα επιπλέον όπλο στην προσπάθεια εξυγίανσης της ΠΑΕ Άρης, ειδικά στην καθοριστική προσπάθεια διακανονισμών με το δημόσιο.

 

To Top