Θεσσαλονίκη: Έφυγαν μετά από 14 χρόνια οι λαμαρίνες από την Αγ. Σοφίας (video)

Ανανεωμένη εικόνα αρχίζει να αποκτά από σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς μετά από 14 περίπου χρόνια παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της Εγνατίας που ήταν κλειστό στο ύψος του σταθμού του Μετρό της Αγίας Σοφίας.

Παράλληλα, άνοιξε και το ρεύμα της καθόδου στην Αγίας Σοφίας.

Εντός της ημέρας πρόκειται να ολοκληρωθεί και η διαγράμμιση της Αγίας Σοφίας, η οποία μετά την ολοκλήρωση των έργων έχει πλέον πλάτος 12 μέτρων, με συνολικά τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας οχημάτων (δύο σε κάθε ρεύμα).

Στο κέντρο της διαμορφώνεται ήδη η διαχωριστική νησίδα, πλάτους δύο μέτρων, η κατασκευή της οποίας εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο κι ένα μικρό πάρκο στη συμβολή των οδών Καστριτσίου και Αγίας Σοφίας.

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των εργασιών βρίσκεται και μικρό τμήμα του εργοταξίου, που έχει απομείνει στη νότια είσοδο του Σταθμού Αγίας Σοφίας, το οποίο στόχος είναι να παραδοθεί μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Η οριστική εγκατάσταση του εργοταξίου στην Αγίας Σοφίας είχε γίνει το 2013, αλλά η κατάληψη του χώρου, με διαδοχικά «ανοίγματα» και «κλεισίματα» της οδού, χρονολογείται ήδη από το 2008.

Υπάλληλοι της Αττικό Μετρό βρίσκονται επί της Εγνατίας προκειμένου να ελέγξουν τη δίοδο των οχημάτων που η διέλευσή τους πραγματοποιείται κανονικά.

Εργοτάξια του μετρό παραμένουν σε ορισμένα σημεία στην πλατεία της Αγίας Σοφίας προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αποκατάστασης.

Άλλωστε, όπως είχε σημειώσει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό, Νίκος Ταχιάος, σήμερα θα παραδιδόταν και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα του κεντρικού δρόμου της πόλης ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πλήρως έως και τις 22 Δεκεμβρίου.

To Top