Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκυνηγητό με… παρκούρ σε ταράτσες για υπόπτους εμπρησμού (video)

Συναγερμός σήμανε μετά τις 2 τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από μεγάλη φωτιά σε κατάταστημα με σέρβις κινητού επί της Βενιζέλου 26.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2:30 και το κατάστημα κάηκε ολοσχερώς, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Λίγο αργότερα, όμως, εντοπίστηκαν άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά σε παρακείμενη ταράτσα του καταστήματος και έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για διακριβωθεί αν σχετίζονται ή όχι με τη φωτιά.

Από πριν τις 7:00, συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο άτομα σε ταράτσα επί της Ίωνος Δραγούμη, τα οποία έτρεχαν από ταράτσα σε ταράτσα για να ξεφύγουν, ενώ πήδηξαν και από το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά στην άλλη ταράτσα.

Στη συνέχεια, ανέβηκε ένας αστυνομικός στην ταράτσα και ένας εκ των δύο ατόμων, που είναι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, πήδηξε πάνω στο Πυροσβεστικό αλλά κατάφερε να ξεφύγει πηδώντας εκ νέου από το όχημα στο οδόστρωμα.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά και οι αρχές κατάφεραν να πιάσουν το άτομο και να τους περάσουν χειροπέδες, ενώ όταν οι αστυνομικοί έπιασαν τον πρώτο νεαρό, η μάσκα του έπεσε στο οδόστρωμα.

Το δεύτερο άτομο νωρίτερα ακουγόταν να φωνάζει στους αστυνομικούς που του λένε να βγει «φοβάμαι, δεν το καταλαβαίνεις;». Εκείνη τη στιγμή, ο παπάς της ενορίας τον πλησίασε, ρωτώντας τον αν θέλει να μιλήουν και έπειτα, ο νεαρός παραδόθηκε μετά τη συνδρομή του ιερέα και όταν μπήκε στο περιπολικό ο παπάς τον αγκάλιασε. Μόλις έληξε ο συναγερμός, χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας.

To Top