Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για το lockdown από τους πολίτες, ένταση και χημικά! (videos-photos)

Χάος επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το απόγευμα της Παρασκευής με το ανθρωποκυνηγητό ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και σε διαδηλωτές, που τάσσονταν ενάντια στο lockdown για τον κορωνοϊό. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, συγκεντρωθήκαν εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο lockdown, μια και όπως υποστήριξαν θα «τελειώσει» οικονομικά την Ελλάδα. Πρόκειται κυρίως για Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους που βλέπουν πως τα νέα μέτρα της κυβέρνησης τους καταστρέφουν οικονομικά.

Στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν στον Λευκό Πύργο και οργώνουν όλο το παραλιακό μέτωπο πραγματοποιώντας συνεχώς ελέγχους και βεβαιώνοντας όπου εντοπίζονται παραβάσεις , με τα πρόστιμα να έχουν διπλασιαστεί. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση έγινε διαδικτυακά εδώ και μέρες.

Περίπου στις 18:00, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, κάποια και υβριστικά, εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και του Νίκου Χαρδαλιά, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας. Τότε δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις με έντονο τόνο από τους αστυνομικούς. Την ώρα που άρχισαν να διαλύονται άρχισαν να πετάνε πέτρες, μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς και στους δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

To Top