Θεσσαλονίκη: Η «μάστιγα» των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων επιδεινώνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα (video)

Στη Θεσσαλονίκη η παράνομη στάθμευση καλά κρατεί… Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας της πόλης.

«Γολγοθάς» για τους οδηγούς, αλλά και για τους πεζούς αποτελούν τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, την ώρα που οι κενές θέσεις για στάθμευση είναι λιγοστές στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που επιλέγουν να τα παρκάρουν όπως να’ ναι, κατά μήκος πεζοδρομίων ακόμη και σε ράμπες, ή σε στάσεις λεωφορείων. Μάλιστα τα πρόστιμα σήμερα, Πέμπτη, έπεσαν βροχή…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης το πρώτο εννιάμηνο του 2023 βεβαιώθηκαν παραπάνω από 34 χιλιάδες παραβάσεις, ενώ κατά μέσο όρο είναι 125 την ημέρα. Τουλάχιστον 770 ήταν τα οχήματα που απομακρύνθηκαν με γερανό. Οι έλεγχοι όμως αναμένεται να γίνουν πιο εντατικοί το επόμενο διάστημα, καθώς αναμένεται η έναρξη των εργασιών για το fly over. Η Τροχαία θα ενισχυθεί με τουλάχιστον 150 Αστυνομικούς και τόσο η τροχαία, όσο και η Δημοτική αστυνομία αναμένεται να μη δείξουν ανοχή στους παραβάτες, ακόμη και για την ολιγόλεπτη στάθμευση.

To Top