Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 16χρονος -Τραυματίστηκε αστυνομικός – Το έκλεψαν από τη μητέρα 13χρονης (video)

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όταν αστυνομικοί καταδίωξαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας… 16χρονος.

Συγκεκριμένα, μια 13χρονη πήρε κρυφά τα κλειδιά του αυτοκινήτου της μητέρας της και τα έδωσε στον 16χρονο φίλο της.

Στη συνέχεια, μαζί με έναν ακόμη φίλο τους, ηλικίας 15 ετών, αποφάσισαν να κάνουν βόλτα με το αυτοκίνητο σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με τον 16χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο.

Η μητέρα της 13χρονης αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητό της δε βρισκόταν στο σημείο που το είχε σταθμεύσει κι έσπευσε στην αστυνομία για να κάνει καταγγελία. Άνδρες της Άμεσης Δράσης που πραγματοποιούσαν περιπολίες, άρχισαν να αναζητούν το όχημα.

Λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν, έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει, όμως ο 16χρονος δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ανήλικος παραβίασε αρκετές φορές τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Χτύπησε μάλιστα μια μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία αστυνομικός, ευτυχώς ελαφρά.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην περιοχή του Ελληνικού Κολλεγίου στη Θέρμη.

Οι τρεις ανήλικοι που επέβαιναν στο όχημα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς. Είναι πολύ πιθανό να αποδοθούν κατηγορίες και στους γονείς τους.

To Top