Θεσσαλονίκη: Κλείνει 1 στα 5 καταστήματα στο Καπάνι (video)

Με το βλέμμα στην ανάπλαση που αναμένεται να γίνει το 2023 στο Καπάνι βρίσκονται οι επαγγελματίες της ιστορικής αγοράς, καθώς η εικόνα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 25 χρόνια, θα αλλάξει ριζικά.

Το ημερολόγιο έγραφε 1997 και η Θεσσαλονίκη είχε ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, όταν πραγματοποιήθηκε η τελευταία ανάπλαση στο Καπάνι, η οποία μάλιστα ήταν μερική και περιελάμβανε μεταξύ άλλων την τοποθέτηση στεγάστρων και παρεμβάσεις εξωραϊσμού.

Περνώντας στο σήμερα, με τη σύμβαση για τη δημιουργία ανοιχτού κέντρου εμπορίου στο Καπάνι να έχει υπογραφεί πριν από ένα μήνα από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και την απειλή του ΕΦΕΤ για οριστικό λουκέτο αν δε λυθούν τα υγειονομικά ζητήματα στην αγορά, οι επαγγελματίες περιμένουν με ανυπομονησία τις ριζικές αλλαγές και ευελπιστούν μεταξύ άλλων να έρθει τόνωση στην κίνηση, μετά από τα δύο χρόνια πανδημίας και στη δίνη της ενεργειακής κρίσης.

«Οι περισσότεροι από τους επαγγελματίες περιμένουν την ανάπλαση γιατί δε πάει άλλο. Η αγορά πρέπει να αναβαθμιστεί και να γίνει σύγχρονη για να μπορέσει να προσεγγίσει κι άλλους καταναλωτές. Δε μπορεί να μείνει στην κατάσταση όπου βρίσκεται σήμερα. Αυτή η αγορά δεν είναι αντάξια της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να αναβαθμιστεί και ευτυχώς είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι μεγάλο έργο. Περιμένουμε να πάμε σε καλύτερες μέρες», αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αναλυτικά το ρεπορτάζ του ThessToday.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ εδώ:

To Top