Θεσσαλονίκη: Μαύρα μπαλόνια για τους νεκρούς των Τεμπών (video)

Με μαύρα και λευκά μπαλόνια με τα ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη, αλλά και όσων έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, φίλοι και συγγενείς τιμούν την μνήμη τους ανήμερα της Παγκόσμιας ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων συγκρούσεων, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα τελευταία δυο χρόνια πεθαίνουν στον δρόμο εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους η ποδηλάτισσα Δήμητρα Ιορδανίδου, ο 16χρονος Μιχάλης από τη Σταυρούπολη, αναφέρουν οι διοργανωτές. Το «παρών» δίνουν συγγενείς θυμάτων της μοιραίας αμαξοστοιχίας, απαιτώντας να μην υπάρξει συγκάλυψη στο έγκλημα.

«Βρίσκουν συνεχώς νέα μέλη»

Η πρόεδρος του Συλλόγου Τέμπη 2023 Μαρία Καρυστιάνου καταγγέλλει ότι τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις που εμφανίζονται, έχουν σκοπό να αποδυναμωθεί η δίκη. «Αυτό είναι πασιφανές για όλους μας. Ακούμε ότι βρίσκουν συνεχώς καινούρια μέλη και δεν ξέρουμε αν θα μας φωνάξουμε να κάνουμε εκταφή ή να συλλέξουμε και τα υπόλοιπα», αναφέρει η κα Καρυστιάνου και προσθέτει πως «Αυτό που ζούμε είναι αδιανόητο. Εκτός από το πένθος μας έχουμε να διαχειριστούμε κι αυτά, δηλώσεις πολιτικών.. κανείς δε στέκεται μπρος τις ευθύνες του και όλοι τρέχουν να κρυφτούνε πίσω από τη δικαιοσύνη, την οποία την έχουνε κάνει μια υπηρεσία που μοιράζει συγχωροχάρτια και ασυλίες».

Με ένα γιγάντιο πανό που γράφει «Σήμερα στο μάθημα έχει απουσία του Μιχάλη – Δίνουμε εδώ την παρουσία», το 2ο ΓΕΛ Σταυρουπολης που πενθεί από τον Σεπτέμβριο του 22’ τον θάνατο του 16χρονου μαθητή, δίνει το παρών.  «Θα είμαστε πάντοτε εδώ μέχρι να

«Δεν υπάρχει οδηγική παιδεία»

Η πρόεδρος του ποδηλατικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Έλενα Πεταλωτή, κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της πόλης, που οδηγούν στον θάνατο ποδηλατών. «Ξεκινήσαμε μια ποδήλατο πορεία από το σημείο που πέθανε η Δήμητρα Ιορδανίδου,  υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις υποδομές, δεν υπάρχει οδηγική παιδεία. Πρέπει να παλέψουμε, να φωνάξουμε για να μην υπάρξουν άλλα θύματα».

Με ένα γιγάντιο πανό που γράφει «Σήμερα στο μάθημα έχει απουσία του Μιχάλη – Δίνουμε εδώ την παρουσία», το 2ο ΓΕΛ Σταυρουπολης που πενθεί από τον Σεπτέμβριο του 22’ τον θάνατο του 16χρονου μαθητή, δίνει το παρών.  «Θα είμαστε πάντοτε εδώ μέχρι να ακουστούν οι φωνές μας, όχι αλλά νεκρά παιδιά», αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κωνσταντίνος Ανθίτσος.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και μέλη του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης.

Πηγή: ThessToday.gr

To Top