Θεσσαλονίκη: Νύχτα επεισοδίων στην Πλατεία Καλλιθέας (video)

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στην περιοχή της Άνω Πόλης εξαιτίας της χθεσινής, επεισοδιακής νύκτας και της έντασης που ξέσπασε ανάμεσα σε ομάδα ατόμων και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. «Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε» δηλώνουν στο ThessToday.gr, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μόνιμη αστυνόμευση.

Άνθρωποι που μένουν στη γειτονιά της πλατείας Καλλιθέας φοβούνται μην ζήσουν ξανά εποχές καραντίνας, όταν τα επεισόδια ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Φυσικά και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Μας έχουν καταγράψει. Βάφουμε τους τοίχους, τους ξαναβάφουν. Κάποια στιγμή απελπιστήκαμε και το αφήσαμε έτσι, γραμμένα» δήλωσε στο ThessToday.gr κάτοικος της περιοχής και επεσήμανε ότι τίθεται ακόμη και θέμα ασφάλειας: «Εδώ έχει οκτώ χρόνια που υπάρχει σοβαρό θέμα για την ασφάλεια, για την υγιεινή των κατοίκων».

Μια άλλη κάτοικος που ζει πάνω από 40 χρόνια στη γειτονιά της πλατείας Καλλιθέας σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κρύφτηκε στην κουζίνα. «Μόνο το μπαμ τρόμαξακαι μπήκα στην κουζίνα», τόνισε και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα γίνονται επεισόδια. Φωνάζουν, βάζουν μπίρες και ψήνουν εδώ, φασαρίες κάνουν και εμείς θέλουμε να κοιμηθούμε».

Ζητούν αστυνόμευση – «Δεν μπορούμε να είμαστε παντού»

Η Ελληνική Αστυνομία σύμφωνα με τον Χρήστο Συμεωνίδη, αρχιφύλακα και αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) αφουγκραζόμενη την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής αναμένεται να προχωρήσει σε επιχειρήσεις για να δώσουν λύσεις στον «πονοκέφαλο» της γειτονιάς. Ο ίδιος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται παντού. «Δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα πρώτοι εκεί. Θα κάνουμε μια ιδιαίτερη προσπάθεια, ήδη οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ είναι σε μια συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και με τον δήμο ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για τους κατοίκους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Συμεωνίδης χαρακτήρισε παράλληλα ως «γνωστό» το θέμα που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό στην πλατεία Καλλιθέας. «Κάποια παραβατικά άτομα τα οποία νομίζουν ότι όλα είναι κτήμα τους και ότι μπορούν να το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν δημιουργούν πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή, καταλαμβάνοντας την πλατεία βραδινές ώρες και δημιουργώντας προβλήματα στις γειτονιές. Είχαμε πολλά παράπονα από τους κατοίκους» υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «η ΕΛΑΣ προσπάθησε να αδειάσει την πλατεία και κάποια άτομα ενώ είχε λήξει η συναυλία ήρθαν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο».

Πηγή: thesstoday.gr

To Top