Θεσσαλονίκη: «Ο πατέρας μου, όπλισε το χέρι μου» λέει ο 22χρονος για το έγκλημα στα Διαβατά (video)

Προθεσμία ώστε να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 22χρονος Ρομά που σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον πατέρα του, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε οικεία στον οικισμό Αγίας Σοφίας, στην περιοχή των Διαβατών, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Θεόδωρος Τσιντεμίδης, δικηγόρος του δράστη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο κατηγορούμενος έχει ήδη μετανιώσει, ενώ όπως του μετέφερε, ο πατέρας του ήταν αυτός που «όπλισε» το χέρι του. «Σε κάθε περίπτωση, φυσικά είναι αδικαιολόγητη η συμπεριφορά του. Είναι μία τραγική οικογενειακή ιστορία η οποία εξελίχθηκε λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς από την πλευρά του πατέρα. Αυτά δεν είναι σενάρια, αλλά στοιχεία της δικογραφίας και θα ενισχυθούν με μαρτυρικές καταθέσεις».

Νωρίτερα σήμερα, στις 10:00 πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα,  ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται πως, ο 46χρονος πατέρας έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο στο πίσω μέρος της κεφαλής, ενώ η αιτία της απόφασης του 22χρονου να βάλει τέλος στη ζωή του πατέρα του, φαίνεται να ήταν ένας έντονος διαπληκτισμός ανάμεσά τους.

Στη συνέχεια, το μεσημέρι της Κυριακής ο δράστης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο καυγάς πριν το φονικό και τα προβλήματα με τη σύντροφο του πατέρα

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr , οι συγκρούσεις και τα ξεσπάσματα βίας μεταξύ των δύο ανδρών ήταν συχνό φαινόμενο, ενώ, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, και λίγες ώρες πριν το φονικό, το θύμα φέρεται να είχε χειροδικήσει τόσο εναντίον του δράστη, όσο και εναντίον της συζύγου του 22χρονου.

Το περιστατικό αυτό πυροδότησε τον θυμό του νεαρού ο οποίος, λίγες ώρες αργότερα, επέστρεψε στο σπίτι του πατέρα του και τον πυροβόλησε με καραμπίνα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο kathimerini.gr, ανέφεραν πως πατέρας και γιος είχαν εδώ και καιρό προβλήματα στις σχέσεις τους. Ο λόγος φαίνεται να ήταν το γεγονός πως ο πατέρας του δράστη είχε χωρίσει τη μητέρα του και είχε συνάψει σχέση με μία άλλη γυναίκα, κάτι που, όπως φαίνεται, ενοχλούσε έντονα τον γιο του.

«Οι δύο άνδρες είχαν καιρό πρόβλημα. Η αιτία φαίνεται να ήταν η νέα σύντροφος του πατέρα του δράστη, την οποία και δεν αποδεχόταν. Και ο πατέρας του όμως δεν διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με την σύζυγο του γιου του, είχαν συγκρούσεις» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: thesstoday.gr

To Top