Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η σύλληψη του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Σε αυτοκίνητο που είχε κλαπεί την προηγούμενη μέρα εντοπίστηκε το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» που συνελήφθη το μεσημέρι στο Ρετζίκι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 48χρονος λίγο πριν τις 14:00 εισέβαλε σε υποκατάστημα τράπεζας και αφού ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες με την απειλή καλάσνικοφ, πήρε 8.500 ευρώ και διέφυγε με δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Στη συνέχεια δόθηκε σήμα στην Άμεση Δράση και γύρω στις 14:30 τον εντόπισε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο όπου βρέθηκαν 8.275 ευρώ από τα 8.500 που είχε «αρπάξει» νωρίτερα, ασύρματος πομπός συντονισμένος στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας και το καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιήσει στη ληστεία που έκανε λίγο πριν συλληφθεί.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης πριν από περίπου 1,5 χρόνο όταν συνελήφθησαν δύο άλλα μέλη της οργάνωσης μετά τον εντοπισμό γιάφκας στον Χολαργό. Ο ίδιος είχε καταφέρει να διαφύγει αν και τραυματισμένος, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία τον Οκτώβριο του 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ στον Χολαργό κατά την οποία αυτοτραυματίστηκε στο πόδι κατά λάθος με καλάσνικοφ.

Σημειώνεται ότι η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, στην πρεσβεία του Μεξικού, καθώς και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία κ.ά.

To Top