Θεσσαλονίκη: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές των αγαθών για το πασχαλινό τραπέζι (video)

Η έρευνα αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι άρχισε, με τις τιμές να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Τη Μεγάλη Δευτέρα, η κίνηση στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε με τους πολίτες να κάνουν τα πρώτα ψώνια.

“Όσον αφορά τις τιμές στα παραδοσιακά προϊόντα του πασχαλινού τραπεζιού, στο Καπάνι φτάνουν τα 8,5 και τα 9,5 ευρώ για το κιλό το αρνί και το κατσίκι αντίστοιχα, ενώ, όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, μια μέση τιμή θα είναι τα 10 ευρώ το κιλό.

Η αύξηση, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνεται φέτος καθώς το Πάσχα των Καθολικών ήταν στις αρχές Απριλίου και απορροφήθηκαν πολλές μερίδες στην Ιταλία και σε άλλες περιοχές, αναφέρει. Οι τιμές πάντως στα υπόλοιπα προϊόντα τόσο κρεατικών, όσο και οπωροκηπευτικών αλλά και στην ψαραγορά, φαίνεται πως θα είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι.

“Και προϊόντα θα έχει στην κεντρική αγορά για τους καταναλωτές, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές”, τονίζει ο κ. Νικολακόπουλος, εκτιμώντας ωστόσο ότι η απαγορεύσει των διαδημοτικών μετακινήσεων θα λειτουργήσει αρνητικά. “Αυτό μας επηρεάζει άμεσα καθώς ‘παραδοσιακά’ στο Καπάνι έρχονται από όλους τους γύρο δήμους της Θεσσαλονίκης για να γεμίσουν το πασχαλινό τραπέζι”, εξηγεί. Θετικά από την άλλη μεριά φαίνεται πως θα λειτουργήσει η απαγορεύσει μετακινήσεων σε άλλες περιφέρειες, αφού οι καταναλωτές αναμένεται οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα ψωνίσουν από τις τοπικές αγορές τα προϊόντα που θα καταναλώσουν.

“Εμείς καλούμε τους Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν για άλλη μια φορά την ιστορική αγορά και δεν θα βγουν χαμένοι, αφού πέρα από τις χαμηλότερες τιμές θα βρουν ποιοτικά προϊόντα για το τραπέζι τους”, καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

To Top