Θεσσαλονίκη: Τέλος το παρκάρισμα στην Κ. Καραμανλή λόγω του Flyover

Μια ειδοποίηση από την Τροχαία Θεσσαλονίκης βρήκαν σήμερα οι κάτοικοι στην λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, η οποία τους ενημέρωνε πως λόγω των εργασιών για το Flyover, το παρκάρισμα στον δρόμο θα απαγορευτεί.

Μάλιστα, έχει τοποθετηθεί και κορδέλα απαγόρευσης στάθμευσης από το ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μέχρι την Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο της Τροχαίας, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Flyover, όλα τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα απομακρύνονται με γερανοφόρα οχήματα και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την Κωνσταντίνου Καραμανλή

«Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων της πόλης μας που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που θα επιφέρουν οι εργασίες κατασκευής του έργου της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (Flyover), η εν λόγω οδός έχει ενταχθεί σε Ειδικό Σχέδιο Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Σας παρακαλούμε θερμά να μην σταθμεύετε το όχημα σας στην εν λόγω οδό προκειμένου ολόκληρο το οδόστρωμα να αξιοποιείται για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου όλα τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα απομακρύνονται με γερανοφόρα οχήματα και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

Η απαγόρευση στάθμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο, είχε επιβληθεί και εν μέσω πανδημίας, όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε δημιουργήσει πιλοτικά έναν ποδηλατόδρομο για τον οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Σε καθεστώς Ειδικού Σχεδίου Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης, πρόκειται να μπουν και άλλοι κεντρικοί οδικοί άξονες και δρόμοι της Θεσσαλονίκης, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το παρκάρισμα όπως ενδεχομένως οι οδοί Εγνατία, Μοναστηρίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου.

To Top