Θετική η ΕΠΟ για τις ομάδες Β’, κόντρα SL1 – SL2

Το “πράσινο φως” για τη δημιουργία ομάδων Β’ των ΠΑΕ της Super League 1 και την τοποθέτησή τους στο πρωτάθλημα της Super League 2, άναψε η ΕΠΟ, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας την Τρίτη (15/6).

Όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της ΕΠΟ, η Super League 2 αντιδρά και ζητάει να ανεβαίνουν δύο ομάδες απ’ ευθείας, αλλά και μία τρίτη να δίνει αγώνα μπαράζ! Συγκεκριμένα ζητάει τα εξής:

– Οι ομάδες Β’ να μη μετέχουν στα πλέι οφ (θα μετέχουν στα πλέι άουτ), να μην μπορούν να συμμετέχουν στο εκάστοτε πρωτάθλημα πλέον των τεσσάρων, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στα ΔΣ, να μη μετέχουν στα έσοδα και να έχουν στο φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστές ηλικίας έως 23 ετών και μόνο τρεις πέραν αυτής της ηλικίας.

– Η SL1 να βοηθήσει για την εξεύρεση τριετούς τηλεοπτικού συμβολαίου.

– Να επιτρέπεται ο δανεισμός ποδοσφαιριστών από ομάδες της SL1 σε αυτές της SL2.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Super League 1 δεν θα συναινέσει εύκολα στα αιτήματα της δεύτερη κατηγορίας.

Μάλιστα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης επενέβη ως… πυροσβέστης για να σβήσει τη “φωτιά” που πήγε να ανάψει στην στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας να ζητάει από τις δύο επαγγελματικές λίγκες να κάτσουν στο τραπέζι άμεσα, ώστε να βρουν λύση και το θέμα να λήξει.

To Top