Θετικός ο απολογισμός του σκακιστικού τμήματος του Άρη!

Ανοδική πορεία σημειώνει φέτος το σκακιστικό τμήμα του Άρη, αφού απομένει ένας γύρος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και οι «κίτρινοι» διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδό τους στην Π.Ο.Α΄.

Εξίσου καλή είναι η πορεία τους και στο κύπελλο, εκεί όπου οι σκακιστές του Άρη έχουν ξεπεράσει τα εμπόδια των δύο πρώτων αντιπάλων τους και περιμένουν την κλήρωση, ώστε να μάθουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά.

Υπενθυμίζεται πως το σκακιστικό τμήμα του Άρη ‘μετράει’ μόλις 17 μήνες ζωής, αφού πρωτολειτούργησε τον Οκτώβριο του 2013. Πώς, όμως, γεννήθηκε η ιδέα του για τη δημιουργία ενός τέτοιου τμήματος υπό την σκέπη του Ερασιτέχνη;

«Η ιδέα ήταν δική μου» παραδέχεται ο υπεύθυνος του σκακιστικού τμήματος των «κίτρινων», Βαγγέλης Βιδάλης, που μίλησε στο PRESSARIS και εξήγησε πως «ήμουν σε άλλους συλλόγους στο παρελθόν και παρακινούμενος από την αγάπη μου για το σύλλογο καταρχήν και την αγάπη μου για το σκάκι είπα ‘γιατί να μην έχει και ο Άρης ένα τέτοιο τμήμα;’. Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκινήσαμε και τον Οκτώβριο του 2013 η σκέψη μας αυτή πήρε σάρκα και οστά».

Να σημειωθεί πως το σκακιστικό τμήμα λειτουργεί επί της οδού Παπαναστασίου 154, σ’  έναν πολύ όμορφο χώρο, εκεί που κάποτε στεγάζονταν τα γραφεία της Κοινωνίας Μελών Άρη, ενώ στα συν είναι πως λειτουργούν και ακαδημίες. Μάλιστα, αυτές αριθμούν 15 παιδιά και στόχος είναι χρόνο με το χρόνο ο αριθμός αυτός ν΄ αυξάνεται.

Καταλήγοντας ο κ. Βιδάλης έκανε έναν μίνι απολογισμό των μέχρι τώρα πεπραγμένων: «Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως ο απολογισμός είναι θετικός. Η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, ακαδημίες υπάρχουν και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό, ενώ παράλληλα φροντίζουμε να κάνουμε διάφορες διοργανώσεις και τουρνουά».

To Top