ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Θετικό για τον Άρη η μη ύπαρξη αθλητικού ψηλού στον Ιωνικό

Ο Άρης υποδέχεται το Σάββατο τον Ιωνικό Νικαίας σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να διαθέτουν ποιοτικές μονάδες, όμως όπως και οι «κιτρινόμαυροι», δε διαθέτουν αθλητικό ψηλό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο τελευταίος παράγοντας εξάλλου πλήγωσε σε μεγάλο βαθμό τον Άρη στα δύο τελευταία του παιχνίδια. Στις εκτός έδρας ήττες με Ηρακλή και Λάρισα οι Ντάριους Γκάρετ και Τερέλ Παρκς αντίστοιχα έκαναν… πάρτι στη ρακέτα του Άρη.

Ο μεν Γκάρετ είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP της 2ης αγωνιστικής, ο δε Παρκς με παρόμοια νούμερα απέναντι στον Άρη: 16 πόντοι και 15 ριμπάουντ. Αμφότεροι ανανέωσαν 5 και 7 φορές αντίστοιχα τις επιθέσεις των ομάδων τους κερδίζοντας επιθετικά ριμπάουντ.

Είναι εμφανές ότι ο Άρης έχει έλλειμμα αθλητικότητας, ειδικά στους ψηλούς του, καθώς οι Μιλόσεβιτς, Γκάγκιτς και Ντραγκίτσεβιτς προσφέρουν πολλά με την εμπειρία του και δίνουν πράγματα (κυρίως) στον επιθετικό τομέα, όμως είναι «βαριά» κορμιά, κάτι που ευνοεί προς το παρόν τις αντίπαλες ομάδες.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τον προσεχή αντίπαλο του Άρη, Ιωνικό, καθώς δε διαθέτει κάποιον αθλητικό ψηλό. Η φροντ λάιν του αποτελείται από τους Μαυροκεφαλίδη, Σάφτενααρ, Κώττα, Κατούφα, Σχορτσανίτη -οι δύο τελευταίοι δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα- ενώ στο «4» παίζει και ο Χαραλαμπόπουλος.

Είναι μια ευκαιρία για τον Άρη να «ματσάρει» τα μαρκαρίσματα στους ψηλούς και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι. Θα πρέπει όμως να προσέξει την άμυνά του, καθώς ο Μαυροκεφαλίδης σκοράρει και από μακριά (8/15 τρίποντα συνολικά) έχοντας 20,6 πόντους κατά μέσο όρο, με τους περιφερειακούς Τζόουνς και Μπαρτ να ακολουθούν με 17 και 12,6 πόντους ανά παιχνίδι αντίστοιχα.

To Top