Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ: «Έφυγε» ο Τζον Χάβλιτσεκ (video)

Οι Μπόστον Σέλτικς, το ΝΒΑ και το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνούν για τον θάνατο ενός θρύλου του μπάσκετ. Ο Τζον Χάβλιτσεκ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, νικημένος από την πνευμονία.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Ο χαρισματικός γκαρντ κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα με τη φανέλα των Σέλτικς, στη μεγάλη ομάδα της Βοστώνης του Μπιλ Ράσελ. Παίζοντας κυρίως ως έκτος παίκτης, έκλεισε μία καριέρα 16 ετών με 20.5 πόντους ανά αγώνα και οι συνολικά 26.395 τον κατατάσσουν στην 45η θέση των σκόρερ όλων των εποχών. Ο Χάβλιτσεκ μπήκε στο Basketball Hall of Fame ρτο 1984.

Πέρα από τα επιτεύγματα και τους τίτλους του, ο Χάβλιτσεκ έμεινε στην ιστορία για την θρυλική φάση στους τελικούς της Ανατολής το 1965, κόντρα στους Φιλαντέλφια 76ερς. Μετά την επαναφορά των τελευταίων, έκλεψε την μπάλα, οι Σέλτικς κέρδισαν με 110-109 και ο εκφωνητής της ομάδας, Τζόνι Μοστ, είπε την πιο διάσημη φράση στην ιστορία του ΝΒΑ, αναφορικά με την περιγραφή αγώνων: «Havlicek stole the ball».

Η ανακοίνωση των Σέλτικς αναφέρει: «Ήταν ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες της ιστορίας του συλλόγου και το πρόσωπο πολλών μεγάλων στιγμών του. Ήταν ένας σπουδαίος πρωταθλητής, τόσο στο παρκέ όσο και στην κοινότητα, κερδίζοντας 8 πρωταθλήματα και όντας μία φορά MVP των τελικών, ενώ έχει σπουδαία ρεκόρ της ομάδας, όπως με τους περισσότερους πόντους και τις περισσότερες συμμετοχές».

To Top