ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ! Απεβίωσε στα 58 του ο Ντάριλ Ντόκινς!

Μέρα θλίψης για το Παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Darryl Dawkins, ο Γίγαντας με την καρδιά μικρού παιδιού, έφυγε από την ζωή. Ήταν μόλις 58 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή πρώτο το σάιτ “www.wfmz.com” χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου του θρυλικού σέντερ, ο οποίος είχε τεθεί αντιμέτωπος του Άρη την περίοδο 1991-92 ως παίκτης της Φίλιπς Μιλάνου!

Ο Darryl γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1957 στο Orlando. Φοίτησε στο Γυμνάσιο του “Evans”, ενώ το 1975 έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που επιλέχθηκε στο ντραφτ απευθείας από το Γυμνάσιο. Ήταν γνωστός για τα βροντερά καρφώματά του (και τα ταμπλό που έσπαγε με τη δύναμή του!) ενώ τον ακολουθούσε το παρατσούκλι “Chocolate Thunder”, με έναν Θρύλο της εποχής να θέλει το συγκεκριμένο παρατσούκλι να αποτελεί έμπνευση του Θρυλικού τραγουδιστή Stevie Wonder.

Ο Dawkins αγωνίστηκε στο ΝΒΑ από το 1975 έως το 1989, φορώντας κατά σειρά τις φανέλες των Sixers, των Nets, των Jazz και των Pistons, έχοντας για μέσους όρους καριέρας 12 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 1.4 κοψίματα σε 23.7 λεπτά συμμετοχής.

 

Darryl_Dawkins

To Top