Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Ζιστ Φοντέν

Στο πένθος «βυθίστηκε» ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Όπως έγινε γνωστό από γαλλικά ΜΜΕ, ο θρυλικός Ζιστ Φοντέν, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών έπειτα από την ανακοίνωση της οικογένειας του.

Κατά την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Φοντέν αγωνίστηκε στη Νις με την οποία σε τρεις σεζόν πέτυχε 52 γκολ σε 83 ματς , ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Ρεμς με την οποία αγωνίστηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης το 1959.

Κέρδισε 4 φορές το πρωτάθλημα Γαλλίας με τη Νις ενώ μεταξύ άλλων φόρεσε και την «τρικολόρ» 21 φορές πετυχαίνοντας 30 γκολ που τον φέρνουν στις 30η θέση των σκόρερ της εθνικής με τον Ζαν-Πιερ Παπέν.

Mάλιστα είναι κάτοχος του ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς πέτυχε 13 τέρματα στη Σουηδία το 1958.

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Γκερντ Μίλερ

Την θλιβερή είδηση για τον θάνατο του «μπόμπερ» στα 75 του χρόνια έκανε γνωστή η Μπάγερν.

Είναι αυτός που έβαλε  535 γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν. Αυτός που στο Μουντιάλ του 1970 πέτυχε 10 γκολ σε 6 παιχνίδια. Αυτός που σκόραρε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974. Αυτός που πήρε τη «Χρυσή Μπάλα» και ήταν  ο «Bomber der Nation».

Γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1945 στο Νορντλίνγκεν. Ήταν το έκτο παιδί μιας φτωχής οικογένειας αγροτών. Όταν ήταν 15, πέθανε ο πατέρας, τότε έπιασε δουλειά σε ένα εργοστάσιο. Ήταν πολύ μικρός όταν άρχισε να παίζει μπάλα και στην αρχή γράφτηκε στις ακαδημίες της τοπικής ομάδας. Εκεί έμεινε για τρία χρόνια.

Ήταν από τότε σέντερ φορ, σε αυτή τη θέση θα έγραφε ιστορία τα επόμενα χρόνια. Από τις ακαδημίες πέρασε στη μεγάλη ομάδα και στην πρώτη σεζόν του με τους… άνδρες βάζει 51 γκολ σε 31 παιχνίδια. Η Μπάγερν θα εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του και θα τον κάνει δικό της.

To Top