Θρίαμβος της Λειψίας επί της Μπάγερν (1-3) με ανατροπή και «δώρο» τίτλου στην Ντόρτμουντ

Αυτοκαταστροφική Μπάγερν Μονάχου, πάει να κάνει δώρο τον τίτλο στην Μπορούσια Ντόρτμουντ!

Παρά το γεγονός πως οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 25′ και είχαν και άλλες καλές στιγμές για ακόμα περισσότερα γκολ, εντούτοις, στο δεύτερο ημίχρονο υπέστησαν πρωτοφανής καθίζηση, με τη Λειψία να τους τιμωρεί και να φεύγει με σπουδαίο διπλό (1-3) από την «Allianz Arena»!

Μια ήττα που φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Μπάγερν αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου, καθώς, μπορεί να παρέμεινε στην κορυφή με 68 βαθμούς, ωστόσο, η Ντόρμουντ, που παίζει αύριο με την Άουγκσμπουργκ, ακολουθεί με 67 βαθμούς! Και όλα αυτά, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Bundesliga!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας απόλυτα τι διακυβεύεται, έστω κι αν υπήρχε μια αγωνιστική ακόμα στο καλεντάρι. Οι ευκαιρίες που έχασαν οδηγούσαν αναπόφευκτα στο γκολ του Σερζ Γκνάμπρι στο 25΄.

Το γκολ διατήρησε το μομέντουμ με τους παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, όμως σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πλησιάζουν την εστία του Γιαν Ζόμερ και να δημιουργούν τις δικές τους επικίνδυνες στιγμές.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα παρέμεινε ίδια, όμως οι αντεπιθέσεις της Λειψίας ήταν θανατηφόρες. Σε μία τέτοια έπειτα από κόρνερ της Μπάγερν, ο Κόνραντ Λάιμερ που έχει υπογράψει ήδη συμβόλαιο για να ενταχθεί στους Βαυαρούς, ισοφάρισε σε 1-1 και πάγωσε το Μόναχο.

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Λειψίας, η οποία όμως σε μια νέα αντεπίθεση κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κριστοφέρ Ενκουνκού. Η απογοήτευση ήταν τεράστια, ο κόσμος άρχισε να φεύγει από την “Άλιαντς Αρένα” και το νέο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ντόμινικ Σόμποσλάι στο 86′ έβαλε πρόωρο τέλος στο παιχνίδι.

 

To Top