Θρίαμβος του Σάινθ στη Μελβούρνη στο 1-2 της Ferrari, εγκατέλειψε ο Φερστάπεν

Η Ferrari θριάμβευσε εκμεταλλευόμενη και τις συγκυρίες κάνοντας το 1-2 στην Αυστραλία. Ο Κάρλος Σάινθ κατέκτησε τη νίκη με τον ομόσταβλό του, Σαρλ Λεκλέρ, να έρχεται δεύτερος, ενώ τρίτος ήταν ο Λάντο Νόρις παίρνοντας για πρώτη φορά φέτος θέση στο πόντιουμ.

Ο Ισπανός, που είχε χάσει το προηγούμενο Grand Prix προ δύο εβδομάδων στη Σαουδική Αραβία λόγω επέμβαση σκωληκοειδίτιδας είναι ο μόνος άλλος πιλότος που έχει κερδίσει στους τελευταίους 21 αγώνες του πρωταθλήματος πέρα από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και pole-man εγκατέλειψε στον τρίτο γύρο μετά από φωτιά στα φρένα και έτσι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια διετία δεν ολοκλήρωσε αγώνα. Παράλληλα ο πιλότος της Red Bull δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των δέκα σερί νικών που έχει ο ίδιος. Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για την Mercedes, που είδε και τα δύο μονοθέσιά της να μην τερματίζουν, αφού ο Λιούις Χάμιλτον αντιμετώπισε μηχανική βλάβη, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ τράκαρε λίγο πριν το τέλος.

Ο Όσκαρ Πιάστρι με τη δεύτερη McLaren ακολούθησε στην τέταρτη θέση, ενώ ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull ήταν πέμπτος. Ο Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), ο Λανς Στρολ (Aston Martin), ο Γιούκι Τσουνόντα (RB), ο Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και ο Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Φερστάπεν, που διεκδικεί τον τέταρτο σερί τίτλο του, παραμένει πρώτος (51) αλλά είδε τη διαφορά να μειώνεται στους τέσσερις πόντους από τον δεύτερο Λεκλέρ (47) , που πήρε και τον έξτρα βαθμό από τον ταχύτερο γύρο, ενώ έναν πόντο πίσω είναι ο Σέρχιο Πέρες (46), με τον Λεκλέρ τέταρτο (40), ενώ ο Χάμιλτον είναι μόλις ένατος (8).

Δείτε την κατάταξη στην Αυστραλία:

Η βαθμολογία των οδηγών
1. Μαξ Φερστάπεν 51
2. Σαρλ Λεκλέρ 47
3. Σέρχιο Πέρες 46
4. Κάρλος Σάινθ 40
5. Όσκαρ Πιάστρι 28
6. Λάντο Νόρις 27
7. Φερνάντο Αλόνσο 20
8. Τζορτζ Ράσελ 18
9. Λιούις Χάμιλτον 8
10. Λανς Στρολ 7
11. Όλιβερ Μπέρμαν 6
12. Γιούκι Τσουνόντα 4
13. Νίκο Χούλκενμπεργκ 3
14. Κέβιν Μάγκνουσεν 1

Η βαθμολογία των κατασκευαστών
1. Red Bull 97
2. Ferrari 92
3. McLaren 55
4. Aston Martin 27
5. Mercedes 26 71
6. RB 4
7. Haas 4
8. Williams 0
9. Sauber 0

 

To Top