ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρίλερ με επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο σε γκρεμό! (videos)

Το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής” Φως στο Τούνελ” αναστατώθηκε από μία ξεχωριστή μαρτυρία, που δόθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου, για τον αγνοούμενο επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης. Τηλεθεατής είδε τυχαία σε μια βόλτα του σε δύσβατο σημείο, κοντά σε μια λιμνοδεξαμενή ανάμεσα στο Πεντάλοφο και στο Ωραιόκαστρο, το κουφάρι ενός αυτοκινήτου χρώματος ανθρακί.

 

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Αρχές και σήμερα αναμένεται αστυνομικοί και ομάδα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. να ερευνήσουν το σημείο. Εάν διαπιστωθεί ότι το αυτοκίνητο είναι το αγροτικό με το οποίο εξαφανίστηκε ο Δημήτρης Γραικός, τότε ανοίγει μια νέα σελίδα στο θρίλερ που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

 

Η Αγγελική Νικολούλη, πρόβαλε συνομιλίες της με πρόσωπα – «κλειδιά» στην υπόθεση του επιχειρηματία. Οι μάρτυρες μίλησαν για συναντήσεις του Γραικού με αγνώστους και για άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, που μέχρι σήμερα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Πιθανότατα την ημέρα που χάθηκε ο 59χρονος κτηνοτρόφος, συναντήθηκε με συγγενικό του πρόσωπο και άλλους δύο άνδρες, άγνωστους στην περιοχή. Η συνάντηση αυτή που κίνησε το ενδιαφέρον του μάρτυρα, πραγματοποιήθηκε πρωί σε υπαίθριο χώρο, στο πάρκινγκ σουπερμάρκετ.

 

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε σφαγεία τον Δημήτρη Γραικό πριν χαθεί, ο έμπορος με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή, έδωσε τις δικές του απαντήσεις στα όσα του καταλογίζουν οι συγγενείς του. Ξεκαθάρισε πως είχε ξεχρεώσει τον αγνοούμενο επιχειρηματία και δεν πρόσεξε όταν έφυγαν από τα σφαγεία, προς τα πού κατευθύνθηκε.

 

Πέντε μήνες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού, τα αδέλφια του με την υποστήριξη του δικηγόρου τους Νίκου Διαλυνά που βρέθηκε στο στούντιο, προχωρούν σημαντικά τις έρευνες που είχαν βαλτώσει. Όπως είπε ο κ. Διαλυνάς, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατ’ αγνώστων.

 

«Οι μάρτυρες αρχίζουν και μιλάνε και εμείς προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη έρευνα που είναι η πρώτη ανάλογη που θα γίνει στην Ελλάδα. Εάν το αυτοκίνητο που υπέδειξε ο μάρτυρας δεν είναι του Γραικού, τότε θα ξεκινήσουμε από ένα συγκεκριμένο σημείο στον Αξιό και θα το κάνουμε «κόσκινο». Ότι υπάρχει στο βυθό, θα βρεθεί» τόνισε.

 

Το επιχειρησιακό σχέδιο

 

Ο πρόεδρος του Ομίλου εθελοντών Χρήστος Ράμμος, που πραγματοποιούν τις έρευνες, ανακοίνωσε από το στούντιο της εκπομπής το νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Εκτός από την χαρτογράφηση της παραποτάμιας περιοχής και άλλων δύσβατων σημείων, δρομολογείται η σάρωση του βυθού με σόναρ. «Προετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη έρευνα στην οποία θα χρησιμοποιήσουμε εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας. Ενώ αρχικά είχαμε σκεφτεί να σαρώσουμε το ποτάμι με ειδικά δίχτυα όπως συνηθίζεται, το αποκλείσαμε λόγω επικινδυνότητας. Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε σόναρ με ειδικό «μάτι» για ποτάμια. Αυτό θα καταγράψει τρισδιάστατα και θα σκανάρει ότι υπάρχει μέσα στο ποτάμι, σε είκοσι μέτρα βάθος και πλάτος. Ταυτόχρονα θα χρησιμοποιηθεί ειδικός ανιχνευτής μετάλλων. Η επιχείρηση θα υποστηριχθεί και με εναέρια κάλυψη και σ’ αυτήν θα συμμετέχει μια ομάδα είκοσι ατόμων, ανάμεσα τους και τρεις έμπειροι δύτες» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Είδα τον Γραικό να μιλάει με δύο αγνώστους…»

 

Ο μάρτυρας που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, δεν είναι σίγουρος για την ακριβή ημερομηνία. Ισχυρίζεται πως ήταν ή την ίδια μέρα που εξαφανίστηκε ο Γραικός, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ή την προηγούμενη. Είναι σίγουρος όμως για την ώρα , που ήταν γύρω στις έντεκα παρά το πρωί. Περνώντας έξω από ένα σουπερμάρκετ παρατήρησε κοντά στο πάρκινγκ σε ένα σημείο που οδηγεί σε αδιέξοδο, να είναι σταματημένα δύο αμάξια. Το ένα ανήκε στον αγνοούμενο επιχειρηματία. Το άλλο ήταν ανοιχτού χρώματος και άγνωστο στην περιοχή. Μπροστά από τα αυτοκίνητα στέκονταν σε κύκλο και μιλούσαν, ο Γραικός με άλλα τρία άτομα, ανάμεσα τους και μια γυναίκα. Οι δύο άγνωστοι άνδρες ήταν περίπου στην ίδια ηλικία με τον αγνοούμενο επιχειρηματία και ντυμένοι με ανοιχτόχρωμα ρούχα.

 

Ανέφερε πως όταν έγινε γνωστή η εξαφάνιση, είπε σε κάποιον γνωστό του να ελέγξουν το υλικό από τις κάμερες του σουπερμάρκετ ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν κάποιο επαγγελματικό ραντεβού του Γραικού ή κάτι άλλο ύποπτο. Ο γνωστός του δίστασε και του είπε πως δεν θέλει να μπλέξει. «Βλέποντας το αδιέξοδο στην υπόθεση, πήρα απόφαση να σας μιλήσω μήπως βοηθήσω στις έρευνες και ειλικρινά ξελάφρωσα λίγο, αλλά ούτε εγώ θέλω να μπλέξω» κατέληξε.

 

Θεσσαλονίκη: Σε μας είπε άλλα ο έμπορος…

 

Εργαζόμενος στην κτηνοτροφική μονάδα του 59χρονου επιχειρηματία, μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη. Όταν έμαθε ότι χάθηκε βγαίνοντας από τα σφαγεία, κάλεσε τον έμπορο με τον οποίο είχε τη συναλλαγή για να μάθει τι συνέβη. Του είπε ότι είχαν αργήσει να τελειώσουν και πως του είχε δώσει 17.000 ευρώ. Ισχυρίστηκε πως στην αρχή ο έμπορος όταν ρωτήθηκε από τον ίδιο και συγγενείς του αγνοούμενου αν είδε τον Γραικό να στρίβει προς τη Σίνδο, εκείνος απάντησε θετικά. Στην πορεία «τα άλλαξε κι έλεγε πως δεν πρόσεξε που έστριψε».

 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο έμπορος τότε του είχε πει: «Πήρε μαζί του κάτι κοψίδια, ίσως να πήγε σε κάποιον φίλο του».

 

Το τελευταίο διάστημα δεν είχε προσέξει κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του Δημήτρη Γραικού. Περίπου δύο εβδομάδες πριν χαθεί, συζητούσαν για τα χρήματα που του χρωστούσε ο συγκεκριμένος έμπορος, τα οποία δεν ξέρει τελικά αν τα πήρε.

 

Ο έμπορος: Δεν του χρωστούσα τίποτε…

 

Ο έμπορος δίνει τη δική του απάντηση για όσα του καταλογίζουν. Ανέφερε πως τη μοιραία μέρα που χάθηκε ο Γραικός, βρισκόταν από το πρωί στα σφαγεία. Στην αρχή είχε φτάσει εκεί με την νταλίκα του, φόρτωσε το εμπόρευμα έφυγε για μια ώρα και επέστρεψε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Δεν γνωρίζει αν την ώρα που έλειψε είχε φύγει και ο αγνοούμενος από τα σφαγεία για κάποια δουλειά εκεί γύρω.

 

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη αν ισχύει αυτό που είχε ισχυριστεί σε συγγενείς του Γραικού, ότι έφυγαν μαζί από τα σφαγεία αλλά ο αγνοούμενος έστριψε για Σίνδο, απάντησε: «Είχα πει ότι λογικά, θα έστριψε δεξιά. Είχαμε αργήσει και οι δύο, φύγαμε μαζί από τα σφαγεία. Εγώ έστριψα αριστερά. Από κει και πέρα δεν μπορώ να θυμηθώ αν τον είδα πίσω μου ή δεν τον είδα. Το ίδιο κατέθεσα και στην αστυνομία».

 

«Ακούω τρελά πράγματα γι αυτήν την ιστορία» συνέχισε. «Εγώ τον είχα πληρώσει και υπάρχουν τιμολόγια αλλά και επιταγές πληρωμένες από μένα προς αυτόν πριν ακόμη εξαφανιστεί. Ποιος ο λόγος να έχω ανάμειξη με αυτό τον άνθρωπο;».

 

Για όσα του καταλογίζουν συγγενείς του Γραικού ότι του χρωστούσε χρήματα, ξεκαθάρισε στη δημοσιογράφο ότι τον είχε ξεχρεώσει και δεν υπήρχε εκκρεμότητα μεταξύ τους. «Εδώ δεν είναι Αθήνα. Είμαστε μια κλειστή κοινωνία και γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Καταρχήν εγώ είπα πως του έδωσα δεκαεφτά χιλιάδες ευρώ, αλλιώς ποιος θα το ήξερε; Δεν είναι η πρώτη φορά που σφάξαμε μεγάλα κοπάδια. Δηλαδή αν χρωστάμε σε έναν άνθρωπο, τον εξαφανίζουμε; Αυτά δεν γίνονται ούτε στα έργα» τόνισε χαρακτηριστικά.

To Top