ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρίλερ με πρώην πρόεδρο της Βασιλείας

Ο Ρενέ Γιέγκι, πρώην αφεντικό της Βασιλείας, της Καϊζερσλάουτερν, αλλά και σημαντικό στέλεχος της Αdidas, βρέθηκε σε παγκάκι με σοβαρά τραύματα από πυροβολισμό!

Η δράση στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και στο Foxbet.gr μπορείτε να βρείτε τα ρεπορτάζ όλων των αγώνων, όπως και τα σημεία που ξεχώρισαν για ποντάρισμα! Ακόμα, διαβάστε χρήσιμους οδηγούς, αλλά και άρθρα για… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, όπως για παράδειγμα τα Esports στον κόσμο του στοιχήματος

Το γεγονός συνέβη πριν από μερικές μέρες στην Βασιλεία και έχει προκαλέσει σάλο στην Ελβετία.

Ο 66χρονος Γιέγκι, ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στην χώρα, ανακαλύφθηκε τραυματισμένος σε παγκάκι πάρκου κοντά σε νοσοκομείο της Βασιλείας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Κοντά του βρέθηκε ένα όπλο, ενώ οι αρχές τονίζουν ότι τα πρώτα στοιχεία δεν δείχνουν εγκληματική ενέργεια.

Ο ελβετικός Τύπος, εικάζει ότι πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας του Γιέγκι, καθώς υπήρξαν φήμες ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο Γιέγκι γεννήθηκε στην Βασιλεία και ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό, όντας μεγάλος fan του τζούντο. Σπούδασε μάρκετινγκ στην Ελβετία αλλά και στην Ιαπωνία.

Το 1986, ο Χορστ Ντάσλερ, γιός του ιδρυτή τη Adidas Άντολφ Ντάσλερ, τον προσέλαβε ως διευθυντή πωλήσεων της πολυεθνικής αθλητικής εταιρίας. Έναν χρόνο αργότερα, μετά τον θάνατο του Χορστ Ντάσλερ, προήχθη σε διευθύνοντα σύμβουλο, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 1992, λίγο μετά την εξαγορά του 80% της Adidas από τον Μπερνάρ Ταπί.

Το 1996, ανέλαβε την προεδρία της Βασιλείας, όταν η ελβετική ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Γρήγορα κατάφερε να την αναμορφώσει, με την μετακόμιση στο υπερσύγχρονο γήπεδο St. Jakob Park, την οδήγησε στο πρώτο πρωτάθλημα Ελβετίας μετά από 22 χρόνια και στην πρώτη συμμετοχή σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2002 αποχώρησε από την Βασιλεία και ανέλαβε ως εκτελεστικός διευθυντής της Καϊζερσλάουτερν, αντιμετωπίζοντας τα οικονομικά προβλήματα και της γερμανικής ομάδας, με την πώληση του γηπέδου «Φριτς Βάλτερ». Ωστόσο, στην συγκεκριμένη υπόθεση αποδείχτηκε φοροδιαφυγή και ο σύλλογος πήρε ξανά την κάτω βόλτα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί το 2006, οπότε και ο Γιέγκι αποχώρησε από τον σύλλογο.

Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος εταιρίας που παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας και σύμφωνα με τα ελβετικά ΜΜΕ, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα η επιχείρησή του να εξαγοραστεί από μία μεγαλύτερη. Οι Ελβετοί εικάζουν ότι ίσως εκεί βρίσκεται και η λύση του μυστηρίου…

Πηγή: novasports.gr

To Top