Θρίλερ στο… παζλ για τα προημιτελικά του Champions League

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα το πρώτο κομμάτι του δεύτερου παζλ για τα προημιτελικά του Champions League με τον Άγιαξ να υποδέχεται την Μπενφίκα στο 2-2 του πρώτου αγώνα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτη στο 1-1 της πρώτης αναμέτρησης.

Ο Σουάρες, ο Κριστιάνο και η…αντιπαλότητα
Ως πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, ο Λουίς Σουάρες δεν θα είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης θα βρεθεί αύριο ξανά αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δυστυχώς για τους «Κόκκινους Διαβόλους», ο Ουρουγουανός διεθνής επιθετικός, ιδιαίτερα στη φάση των «16» του Champions League, έχει κατορθώματα για τα οποία μπορεί να καυχηθεί για τα κατορθώματά και μάλστα απέναντι σε Άγγλους.

Ο Σουάρες σκόραρε δύο φορές στη Μάντσεστερ Σίτι στους «16» του 2014/15, την πρώτη του επιστροφή στην Αγγλία μετά την υπογραφή του στη Μπαρτσελόνα, και στη συνέχεια βρήκε δίχτυα στο «Καμπ Νόου» όταν οι Καταλανοί απέκλεισαν την Άρσεναλ στο ίδιο στάδιο στην επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, τα πρόσφατα ταξίδια του στη Μάγχη δεν ήταν τόσο καρποφόρα, και οι άνδρες του Ραλφ Ράνγκνικ θα ελπίζουν ότι ο Σουάρες θα έχει την ίδια απογοητευμένη εικόνα μετά τη διάσημη ήττα της Μπάρτσα με 4-0 από τη Λίβερπουλ στους ημιτελικούς του 2019 ή στον αποκλεισμό της Ατλέτικο Μαδρίτης από τη -μετέπειτα πρωταθλήτρια-Τσέλσι στη φάση των «16» την περασμένη σεζόν.

Στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε τα βρετανικά πρωτοσέλιδα  με ένα χατ-τρικ κόντρα στην Τότεναμ και θα ελπίζει αύριο να βρεθεί ξανά το επίκεντρο.

Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών του Champions League έχει μία ιδιαίτερη σχέση απέναντι στην Ατλέτικο, έχοντας σκοράρει επτά γκολ σε 11 εμφανίσεις σε διοργανώσεις της UEFA εναντίον της.

 Άγιαξ δεν είναι μόνο το «φαινόμενο»  Αλέ
Στην έτερη αυριανή αναμέτρηση ο Άγιαξ θα υποδεχθεί τη Μπενφίκα, γνωρίζοντας καλά ότι μετά την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ, θα χρειαστεί να νικήσει τους Πορτογάλους για να προχωρήσει στην «παρέα των οκτώ».

Είναι δύσκολο να εστιάσει  κάποιος σε κανέναν εκτός από τον επιθετικό του Άγιαξ, Σεμπαστιέν Αλέ, δεδομένου ότι έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στα πρώτα επτά παιχνίδια του Champions League και ο ταχύτερος με 11 γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα στις εντυπωσιακές εμφανίσεις της ολλανδικής ομάδας από τα αδυσώπητα κατορθώματα του Αλέ στο σκοράρισμα. Η ομάδα στο σύνολό της ισοφάρισε την πιο παραγωγική της σεζόν στο Champions League σκοράροντας 22 γκολ και το γεγονός ότι το «υποστηρικτικό καστ» του Άγιαξ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πρόοδό της, βάζει στην Μπενφίκα επιπλέον εμπόδια καθώς κατευθύνεται προς την Ολλανδία.

Η επιρροή του Ντούσαν Τάντιτς έχει εδραιωθεί εδώ και καιρό, αλλά οι επιδόσεις του Άντονι, του οποίου οι πέντε ασίστ αυτή τη σεζόν, φαίνεται ότι έχουν περάσει στο ραντάρ.

Εάν οι «αετοί» καταφέρουν να σταματήσουν τη δημιουργικότητα του Άγιαξ, μπορεί να ανακαλύψουν τη φόρμουλα για να σταματήσουν το αξιοσημείωτο σερί του Αλέ στο σκοράρισμα.

To Top