Θυμίζει τη σεζόν 2011-΄12 η φετινή πορεία του Άρη!

Η ομάδα βόλεϊ του Άρη δεν αξίζει τη θέση στην οποία βρίσκεται, αφού, αν ρίξει κανείς μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής, θα βρει τους «κίτρινους» στην 8η θέση της βαθμολογίας, χάρη στη νίκη τους επί της Παναχαϊκής το περασμένο Σάββατο με 3-0 σετ.

Το PRESSARIS έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η μέχρι στιγμής πορεία των «κίτρινων» στο πρωτάθλημα θυμίζει κατά πολύ εκείνη της περιόδου 2011-΄12.

Κοινό τους σημείο; Ο Άρης, μετά από οχτώ αγωνιστικές, είχε και τότε, όπως και τώρα, απολογισμό δύο νίκες, με τη δεύτερη εξ΄ αυτών να την πετυχαίνουν στην 8η ημέρα του πρωταθλήματος.

Άλλο κοινό σημείο είναι η αλλαγή προπονητή: τη σεζόν 2011-΄12 είχε ξεκινήσει στον πάγκο του Άρη ο αδικοχαμένος, Γιώργος Περσιανλής, ο οποίος πρόλαβε να καθίσει μόλις για τέσσερα παιχνίδια. Αντικαταστάτης του ήταν ο Γιώργος Γιάτσης, που έμελλε να μείνει στην ομάδα για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, οδηγώντας την σε μία ξέφρενη πορεία στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

Φέτος, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μπορεί να μην έγινε τόσο νωρίς, αλλά μετά το πέρας και της 7ης αγωνιστικής, με τον Αντρέι Κράβαρικ (που σημειωτέον είχε αναδειχθεί MVP της σεζόν 2011-΄12!) να δίνει τη θέση του στον Σπύρο Φίνο.

Και ένα τελευταίο κοινό σημείο: τόσο ο Γιάτσης όσο και ο Φίνος υπήρξαν αθλητές του Άρη κατά τη διάρκεια της καριέρας τους ως αθλητές.

Ευχή; Οι «κίτρινοι» να καταφέρουν να βρουν γρήγορα τον δρόμο τους και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, ακολουθώντας (γιατί όχι;) και την πορεία εκείνης της ομάδας, που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα, κατακτώντας την 6η θέση και ενώ στην 9η αγωνιστική ήταν δέκατη!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα ανά σεζόν:

Σεζόν 2011-΄12
1η αγωνιστική: Άρης-Ηρακλής 2-3
2η αγωνιστική: Άρης-Λαμία 2-3
3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Άρης 0-3
4η αγωνιστική: Άρης-ΕΑΠ 2-3
5η αγωνιστική: Κηφισιά-Άρης 3-2
6η αγωνιστική: Άρης-Ολυμπιακός 0-3
7η αγωνιστική: ρεπό
8η αγωνιστική: Άρης-Εθνικός Αλ. 3-2

Σεζόν 2013-΄14
1η αγωνιστική: Άρης-Εθνικός Αλ. 2-3
2η αγωνιστική: Λαμία-Άρης 3-1
3η αγωνιστική: Άρης-Φοίνικας Σ. 1-3
4η αγωνιστική: Νίκη Αιγ.-Άρης 2-3
5η αγωνιστική: Άρης-Κηφισιά 2-3
6η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Άρης 3-0
7η αγωνιστική: Άρης-ΠΑΟΚ 2-3
8η αγωνιστική: Άρης-Παναχαϊκή 3-0

To Top