ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θωρακισμένος με ψυχολογία και… μομέντουμ στην πιο δύσκολη αποστολή του Γιούροκαπ! (PRESSARIS-LIVE, 18:00)

Τον πιο δύσκολο αγώνα του στο Γιούροκαπ δίνει σήμερα (18:00) ο Άρης, φιλοξενούμενος στο μακρινό Καζάν από την Ούνιξ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου. Η ποιότητα της ρωσικής ομάδας και η δυσκολία προσαρμογής από ένα μακρινό ταξίδι κάνουν τον αγώνα εξαιρετικά δύσκολο για τους κίτρινους.

Η Ούνιξ Καζάν είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το Γιούροκαπ φέτος, έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα κάπως πιο εξευρωπαϊσμένη, κυρίως λόγω της παρουσία του Κουίνο Κόλομ στην θέση του πλέι μέικερ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Άρης δεν έχει σήμερα πιθανότητες νίκης. Κάθε άλλο. Αυτές υπάρχουν και είναι στο χέρι των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη να τις αυξήσουν στην διάρκεια του αγώνα.

Ο Άρης είναι σε καλό αγωνιστικό “φεγγάρι” με τρεις σερί νίκες, δύο εκ των οποίων πολύ σημαντικές, όμως και η Ούνιξ έχει βρει ρυθμό. Την “πάτησε” στη πρεμιέρα της VTB λίγκας, αλλά από τότε μετράει μόνο νίκες και πέρασε σχετικά εύκολα και από την έδρα της Μπάνβιτ την περασμένη βδομάδα.

Είναι ομάδα πλήρης σε όλες τις θέσεις, διαθέτει πιο πολλά “όπλα” από τον Άρη, αλλά δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Κερδίζει και ο εξυπνότερος και ο πιο συγκεντρωμένος και εκεί θα ποντάρει ο Άρης σήμερα, ευελπιστώντας να μείνει μέσα στο ματς μέχρι τέλος με την άμυνά του και να το διεκδικήσει στο φινάλε με τις ικανότητες συγκεκριμένων παικτών του.

Εννοείται ότι θα πρέπει να βρει τρόπο να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και την μάχη των ριμπάουντ, για να βγάλει από το παιχνίδι της την ρωσική ομάδα. Για να συμβούν αυτά απαιτείται συγκέντρωση στον μέγιστο βαθμό επί 40 λεπτά.

To Top