Θύελλα αντιδράσεων με ρεπόρτερ του BBC που ρώτησε για «γκέι παίκτριες» την αρχηγό του Μαρόκου!

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στα social media σχετικά με μία ερώτηση που έκανε δημοσιογράφος του BBC.

Συγκεκριμένα, η ερώτησή του κατευθυνόταν προς την αρχηγό της εθνικής Μαρόκου, Γκιζλέιν Τσεμπάκ, στη συνέντευξη Τύπου και αυτό που… θέλησε να μάθει ο ρεπόρτερ του κορυφαίου βρετανικού δικτύου ήταν αν «υπάρχουν γκέι παίκτριες στην ομάδα και πώς είναι η ζωή γι’ αυτές στο Μαρόκο» από τη στιγμή που στη χώρα η ομοφυλοφιλία θεωρείται ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση από 6 μήνες ως 3 χρόνια.

Ο υπεύθυνος της FIFA για τη συνέντευξη Τύπου διέκοψε άμεσα τον δημοσιογράφο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, λέγοντάς του πως η παίκτρια του Μαρόκου δεν θα του απαντήσει αφού η ερώτησή του αφορά πολιτικά ζητήματα, κάτι που απαγορεύεται ρητά.

Ο δημοσιογράφος δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και συνέχισε, λέγοντας πως δεν πρόκειται για πολιτικό ζήτημα αλλά για μια ανθρώπινη ερώτηση, με τον άνθρωπο της FIFA να απαντά πως στις συνεντεύξεις Τύπου πρέπει να γίνονται ερωτήσεις που αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, με τον ρεπόρτερ να δέχεται επιθέσεις από άλλους δημοσιογράφους μέσα από τα social media, από τηλεκριτικούς αλλά και απλούς οπαδούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Η αθλητική δημοσιογράφος του CBC, Σριν Αχμέντ, έγραψε στο Twitter ότι ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου και είπε ότι ο ρεπόρτερ του BBC ήταν… «εντελώς εκτός κλίματος».

«Το να ρωτάς μια παίκτρια για τις συμπαίκτριές της για το αν είναι γκέι και πώς τους επηρεάζει όταν ξέρεις ότι δεν είναι επιτρεπτό είναι παράξενο και εκτός γραμμής. Η αρχηγός δεν μπορεί να αποκαλύψει τις παίκτριες, ούτε να σχολιάσει την πολιτική, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για αυτές», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Ντανιέλε Γουόρμπι, υπέρμαχος και στρατηγική σύμβουλος των γυναικών στον αθλητισμό, πήρε θέση με καυστικό τρόπο: «Πώς να μην κάνεις δημοσιογραφία», έγραψε χαρακτηριστικά. «Γι’ αυτό παλεύουμε για τη διαφορετικότητα στα αθλητικά Μέσα. Αυτή η ερώτηση θέτει τις παίκτριες σε κίνδυνο. Όσοι ήμασταν εκεί, το ξέρουμε αυτό», τόνισε επίσης.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη ή πρόβλημα», υποστήριξε με μια σύντομη δήλωσή του ένας εκπρόσωπος του BBC, χωρίς να ζητήσει κάποια δημόσια «συγγνώμη» και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι έντονες αντιδράσεις να συνεχίζονται.

To Top