ΑΠΟΨΕΙΣ

“Θύμα” του εαυτού του και πάλι ο Άρης… Πλήρωσε τα λάθη του και την έλλειψη συνοχής

Ο Άρης έμεινε εκτός Ευρώπης, πολύ νωρίς για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μακάμπι, η οποία παρουσίασε σίγουρα ένα δεμένο και αξιόμαχο σύνολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που προκαλούσε φόβο.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος σε μια ακόμη σεζόν πλήρωσε τα λάθη της. “Θύμα” του εαυτού και φέτος ο Άρης, κάνοντας και στα δυο ματς με την Μακάμπι καθοριστικά λάθη, ενώ κατά γενική ομολογία δεν ήταν στο βαθμό ετοιμότητας που απαιτούσαν οι συνθήκες.

Στο παιχνίδι του Τελ Αβίβ, οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να μην έχουν “διαβάσει” καλά τον αντίπαλο, είχαν μεγάλα κενά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, υστέρησαν σε “μέταλλο” και πάθος, ενώ είδαν την χαμένη ευκαιρία του Καμάτσο στις καθυστερήσεις να τους ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στην ρεβάνς, στερώντας τους από ένα γκολ, το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί χρυσό.

Στο “καμίνι” του Κλεάνθης Βικελίδης, ο Άρης μπορεί να ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος, να είχε περισσότερο πάθος, να πέτυχε δυο γκολ, αλλά για μια ακόμη πλήρωσε ένα ολέθριο λάθος, αυτό του Μπράμπετς, όπως και την φανερή αδυναμία του να διαχειριστεί την αριθμητική του υπεροχή, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Ευρώπης.

Πέρα από τα  όποια ατομικά λάθη που έκριναν τη σειρά της γ’ προκριματικής φάσης, είναι ξεκάθαρο – και το παραδέχθηκε και ο Μπούργος – ότι ο Άρης παρουσίασε έλλειμμα συνοχής. Η κιτρινόμαυρη ομάδα έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Αυστρία, χωρίς αρκετούς από τους παίκτες που κλήθηκαν τώρα και θα κληθούν αργότερα να σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας.

Οντουμπάγιο, Νταμπό, Μάνου Γκαρθία, Καμάτσο από την χθεσινή ομάδα ήρθαν αρκετά αργότερα, όπως και ο Μαζικού που ήταν στον πάγκο, ενώ παραμένει αρκετά πίσω αγωνιστικά και ο Ζερβίνιο, ο οποίος δεν έπαιξε σε κάποιο παιχνίδι μέχρι τώρα.

Συνολικά στο κομμάτι της συζήτησης για το επίπεδο ετοιμότητας του Άρη, είναι ξεκάθαρο, ότι η μαζική αποχώρηση παικτών το καλοκαίρι (η μεγαλύτερη των τελευταίων τεσσάρων χρόνων) και η σταδιακή έλευση των νέων, χρειαζόταν χρόνο που μοιραία δεν έχει μια ομάδα με συμμετοχή τόσο νωρίς στην Ευρώπη.

Μ’ αυτά και μ΄αυτά, ο Άρης θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη μέρα, γνωρίζοντας το αυτονόητο (και τόσο χιλιοειπωμένο στο Κλεάνθης Βικελίδης): καμιά σεζόν δεν τελειώνει τον… Αύγουστο.

To Top