Θύμισε ξανά… Λίβερπουλ και ελπίζει για τεράδα!

Με την ίσως καλύτερη και πιο μεστή φετινή της εμφάνιση, η Λίβερπουλ πέρασε από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» επικρατώντας 2-0 της Νιούκαστλ και βρίσκεται στο -6 από την τετράδα με ματς λιγότερο.

Η Λίβερπουλ είναι εδώ! Λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Champions League, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε πιθανότατα την καλύτερή της φετινή εμφάνιση, περνώντας από το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και με το 2-0 επί της Νιούκαστλ μείωσε τη διαφορά από την αντίπαλό της και την τετράδα στους έξι βαθμούς.
Μάλιστα, οι «reds» έχουν και παιχνίδι λιγότερο, κάτι που σημαίνει ότι αν το πάρουν μπορούν να βρεθούν στο -3 από τις «καρακάξες», που για πέμπτο σερί ματς έμειναν χωρίς νίκη (σσ. είχαν προηγουμένως τέσσερις διαδοχικές ισοπαλίες).

Εκρηκτική εκκίνηση για τη Λίβερπουλ, με τον Νούνιες να τελειώνει υπέροχα την μπαλιά του Άρνολντ στο 10’ για να γράψει το 1-0, πετυχαίνοντας παράλληλα το έκτο του τέρμα στην Premier League. Επτά λεπτά αργότερα δε, ο Σαλάχ έφτιαξε το 2-0 του Χάκπο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι και δείχνει να προσαρμόζεται για τα καλά στους «reds».

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει ιδανικά για τους φιλοξενούμενους και έγινε ακόμη πιο καταστροφικό για τους γηπεδούχους που είδαν τον Πόουπ να αποβάλλεται στο 22’ και να «τελειώνει» από νωρίς τα όποια όνειρα και ελπίδες είχαν για ένα come-back. Βέβαια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Νιούκαστλ είχε δύο καλές φάσεις ως το φινάλε του πρώτου μέρους με Σεν-Μαξιμέν και Μπερν, χωρίς όμως να τις εκμεταλλευτεί.
Το δεύτερο μέρος είχε αρκετά πιο χαμηλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται άψογα το προβάδισμά τους αλλά και να βάζουν φρένο, θέλοντας να κάνουν… εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει του πρώτου αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπως έτσι, το 2-0 υπέρ της Λίβερπουλ έμεινε απολύτως φυσιολογικά ως το τέλος, με τη Νιούκαστλ να μένει για πέμπτο διαδοχικό αγώνα χωρίς τρίποντο.

To Top