Ιβιτς: «Ο Ζάχαβι θα παίξει κανονικά»

Ο Βλάνταν Ίβιτς επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα του Εράν Ζάχαβι ενόψει του πρώτου αγώνα (4/8, 20:00) του Άρη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Αν υπήρχαν αμφιβολίες για τη συμμετοχή του 35χρονου επιθετικού της Μακάμπι, αυτές διαλύθηκαν δια στόματος του προπονητή της. Ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν πολύ ξεκάθαρος στη σημερινή (3/8) συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο παιχνίδι στο Bloomfield Stadium. «Ο Ζάχαβι θα παίξει και περιμένουμε να είναι έτοιμος», είπε κι όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι στο αρχικό σχήμα απάντησε ότι… «όλα είναι πιθανά. Με εξαίρεση τον Γιαγκόν και τον Πιβέν οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι».

Ο Σέρβος τεχνικός της Μακάμπι παραδέχθηκε την ιδιαιτερότητα των αγώνων με τον Άρη. «Ζω στη Θεσσαλονίκη, είναι το σπίτι μου και φυσικά παρακολουθώ το ελληνικό Πρωτάθλημα. Γνωρίζω τον Άρη και το στιλ παιχνιδιού του. Το καλοκαίρι αντικατέστησε 7-8 παίκτες και ενίσχυσε τον εαυτό του με ποιοτικούς παίκτες. Ο περσινός Άρης ήταν ίσως ο καλύτερος των τελευταίων 20-30 χρόνων. Έχουμε μεγάλο σεβασμό γιατί έχει παρουσιάσει εξέλιξη από την ημέρα που ανέλαβε την ομάδα ο τωρινός ιδιοκτήτης αλλά θέλουμε να τους κερδίσουμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε στη άμυνα και να είμαστε συνεπείς στη διατήρηση της αγωνιστικής κατάστασή μας.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ανέβασε τους τόνους όταν ρωτήθηκε για την περιορισμένη δράση της ομάδας του στον τομέα της ενίσχυσης. «Δεν είναι τόσο εύκολο να πείσεις τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κάναμε δύο-τρεις κινήσεις και την τελευταία στιγμή οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν για διαφορετικούς λόγους. Θέλουμε να ενισχυθούμε σε συγκεκριμένες θέσεις. Εγώ είμαι ο πρώτος που θέλει να ενισχυθεί η ομάδα αλλά δεν θα φέρω έναν παίκτη έτσι για να πω ότι έφερα», απάντησε.

Τους παίκτες της Μακάμπι εκπροσώπησε ο Γενί Σαράν ο οποίος υποστήριξε ότι… «θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, έχουμε υψηλό κίνητρο αλλά ξέρουμε ότι ο Άρης είναι πιο δυνατός αντίπαλος από την Ζίρα. Είναι στόχος για μας η πρόκριση στους ομίλους του Conference League και ξέρουμε ότι εμπεριέχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Είμαστε μια ομάδα η οποία έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της. Η Μακάμπι δεν έχει πρώτη και δεύτερη ενδεκάδα αλλά ένα σύνολο παικτών όπου ο καθένας μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο», είπε απαντώντας ουσιαστικά σε ερώτηση για τη μέτρια εμφάνιση στον 2ο αγώνα με τη Ζίρα αλλά και στο γεγονός ότι δεν ενισχύθηκε σημαντικά η ομάδα.

To Top