ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ιδιαίτερη σημασία η ευρωπαϊκή πρεμιέρα για Γιαννάκη – Βασιλόπουλο

Το σημερινό παιχνίδι, πρώτο του Άρη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, έχει μια ιδιαίτερη σημασία για δύο μέλη της ομάδας. Τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Αμφότεροι έχουν μεγάλη εμπειρία από παρουσία στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο Γιαννάκης και ως παίκτης και ως προπονητής, ο Βασιλόπουλος ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Αμφότεροι επιστρέφουν σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και θα το κάνουν σήμερα ως μέλη της οικογένειας του Άρη.

Ο Γιαννάκης είχε κοουτσάρει για τελευταία φορά ευρωπαϊκό αγώνα στις 9 Μαϊου 2010, στον τελικό της Ευρωλίγκας, όταν ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τη Μπαρτσελόνα στο Παρίσι με 86-68. Από τότε ο “δράκος” του ελληνικού μπάσκετ δεν είχε την ευκαιρία να κοουτσάρει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και σήμερα επιστρέφει στις… ευρωπαϊκές επάλξεις!

Τότε είχε παίκτη στον Ολυμπιακό και τον Βασιλόπουλο, ο οποίος τελευταία φορά αγωνίστηκε στην Ευρώπη στις 2 Φεβρουαρίου 2011, στο παιχνίδι που η ομάδα του Πειραιά κέρδισε την Βαλένθια με σκορ 77-62 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Από τότε και μετά πέρασε τα γνωστά και πολύ σοβαρά προβλήματά του με τους συνεχείς τραυματισμούς, σήμερα όμως είναι έτοιμος για την επιστροφή του.

To Top