Ικανότητα; Ψυχολογία; Καταπόνηση; Σημασία έχει ότι με 21/60 σουτ και 19 λάθη δεν κερδίζεις πουθενά…

Αποδεικνύεται δυστυχώς εμπράκτως ότι ο Άρης πάσχει επιθετικά. Δεν μπορεί να σκοράρει. Τόσο απλά. Είναι θέμα ικανότητας; Είναι θέμα ψυχολογικό επειδή έχει “στραβώσει” η χρονιά από την αρχή; Είναι θέμα καταπόνησης που λέει ο Αγγέλου; Είναι όλα αυτά μαζί; Καμία ομάδα, όχι μόνο ο Άρης, δεν μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα, όταν έχει 21/60 σουτ εντός παιδιάς και 19 λάθη!

Οι κίτρινοι προσπαθούν να αποκτήσουν έναν προσανατολισμό στην επίθεση, να βγάλουν κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά ενώ αυτό συμβαίνει στο ξεκίνημα, στην πορεία χάνονται σχεδόν τα πάντα. Χάνεται η συνοχή, η συγκέντρωση, το καθαρό μυαλό.

Ο Άρης στο δεύτερο δεκάλεπτο σε επτά λεπτά έβαλε μόλις τρεις πόντους, ένα καλάθι και φάουλ του Χαρίση! Από το 22′ ως το 29′ ότι πήγαινε στο καλάθι ήταν… δοκάρι κι έξω! Στο πρώτο ημίχρονο οι κίτρινοι είχαν 6/20 δίποντα και 2/11 τρίποντα, τουτέστιν 8/31 σουτ εντός παιδιάς.

Τα ίδια χάλια επιθετικά συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με εξαίρεση το επτάλεπτο της ανατροπής στην τρίτη περίοδο. Συνολικά ο Άρης είχε 21/60 σουτ και 19 λάθη, από τα οποία τα περισσότερα οδήγησαν σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια.

Βασικοί πυλώνες στην επίθεση του Άρη ήταν τραγικά άστοχοι σήμερα. Ο Πελεκάνος είχε 2/11 σουτ. Ο Ασημακόπουλος είχε 1/7 σουτ. Ο Βεργίνης 3/9 και τα τρία εύστοχα στο φινάλε, όταν σχεδόν όλα είχαν κριθεί. Ο Καραποστόλου 1/5 τρίποντα…

Το τι φταίει είναι ολοφάνερο, όπως και το ποιοι έχουν την λύση είναι επίσης ολοφάνερο. Ο καιρός περνάει και βελτίωση σημαντική δεν παρουσιάζει ο Άρης…

 

To Top