Ινδονησία: Τραγωδία με τουλάχιστον 174 νεκρούς μετά από επεισόδια σε αγώνα ποδοσφαίρου (video)

Τραγωδία άνευ προηγουμένου, με περισσότερους από 170 νεκρούς σε ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ινδονησία.

Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα ανάμεσα στην Αρέμα και στην Περσεμπάγια, για το τοπικό πρωτάθλημα, στην Ανατολική Ιάβα, και την ήττα των γηπεδούχων με 3-2, χιλιάδες οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του “Kanjuruhan Stadium” και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσουν τους φιλάθλους, εκατοντάδες εκ των οποίων έχασαν τις αισθήσεις τους και λιποθύμησαν.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν δεκάδες θεατές ποδοπατήθηκαν στις εξόδους.

Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις, ενώ δύο οχήματα της αστυνομίας κάηκαν ολοσχερώς. Οι μάχες σώμα με σώμα συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου, με αρκετούς ανθρώπους να χάνουν τη ζώή τους. Εκτός των νεκρών, τα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 100 τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων πιο σοβαρά.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά, εκτός των φιλάθλων και των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Αμέσως μετά τα θλιβερά έκτροπα η ποδοσφαρική λίγκα ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος Ινδονησίας για μία εβδομάδα, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ακχμάντ Χαντιάν Λουκίτα, να ανακοινώνει πως θα διεξαχθεί έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι των απίστευτων επεισοδίων.

Αργότερα ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντότο χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγωδια για το έθνος» και ανέστειλε τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μεχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Ο υπουργός Ασφάλειας της Ινδονησίας δήλωσε ότι στο γήπεδο, που έχει χωρητικότητα 38.000 θεατών, βρίσκονταν τουλάχιστον 4.000 υπεράριθμοι.

To Top