Ινφαντίνο: “Γιατί όχι ξανά Μουντιάλ στη Μέση Ανατολή;”

Τον απολογισμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ έκανε ο Τζιάνι Ινφαντίνο και άφησε να εννοηθεί πως είναι θετικός στο να διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2030 σε Σαουδική Αραβία, Ελλάδα και Αίγυπτο.

Ο Ιταλοελβετός πρόεδρος της FIFA αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί ξανά το Μουντιάλ σε χώρα της Μέσης Ανατολής, με την Σαουδική Αραβία να φημολογείται έντονα πως θα υποβάλει αίτημα συνυποψηφιότητας με Ελλάδα και Αίγυπτο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Επισκέφθηκα την Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες που είναι θαυμάσιες. Η απόφαση για το Μουντιάλ του 2030 θα ληφθεί στη Σύνοδο της FIFA το 2024.

Έχουμε χρόνο μπροστά μας. Ως πρόεδρος της FIFA, ελπίζω πως θα προκύψουν πολλές υποψηφιότητες. Όσο πιο πολλές υποψηφιότητες, τόσο μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Το γεγονός αυτός θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο, και θα ωθήσει κάθε υποψηφιότητα στο να πράξει το καλύτερο. Για το εάν θα γίνει ξανά στη Μέση Ανατολή το Μουντιάλ; Γιατί όχι», ήταν η χαρακτηριστικά ατάκα του Ινφαντίνο που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της διοργάνωσης στο Κατάρ.

«Το Μουντιάλ του Κατάρ ήταν πολύ πετυχημένο και οι φίλαθλοι απόλαυσαν την ατμόσφαιρα της Μέσης Ανατολής. Είμαι πεπεισμένος πως όλοι θα μπορούν να επιστρέψουν εδώ και να επισκεφθούν και άλλα μέρη».

To Top