Ινφαντίνο : «Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει πιο δυνατός»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έγραψε ένα κείμενο με τίτλο «Ο αθλητισμός μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να επιστρέψει πιο δυνατός», στο περιοδικό του ΟΗΕ, UN Chronicle, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό, της Διεθνής Ημέρας του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, περιγράφοντας πώς η FIFA και τα προγράμματα της, παραμένουν «στην υπηρεσία της κοινωνίας» σε αυτήν την δύσκολη εποχή, εξαιτίας της covid-19.

«Η πανδημία COVID-19 είναι μια άνευ προηγουμένου περίοδος αγωνίας και απώλειας για ολόκληρο τον κόσμο. Πρώτα απ’ όλα είναι η τραγική απώλεια αγαπημένων προσώπων. Έχουμε επίσης χάσει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική μας ζωή και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση, συμπεριλαμβανομένων καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως η συμμετοχή ή η παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Αλλά υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, και με τη διάθεση των εμβολίων, ελπίζουμε ότι η ζωή θα επιστρέψει όπως πρέπει να τη ζούμε: μαζί, χωρίς τα εμπόδια και τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την πανδημία. Το ποδόσφαιρο, το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσέγγιση των κοινοτήτων. Θα ξανακερδίσουμε μερικά από αυτά που χάθηκαν τον περασμένο χρόνο και ελπίζουμε να φέρουμε πίσω χαρά και χαμόγελα. Έχουμε επίσης μια μοναδική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο δράσης σε πολλά πιεστικά παγκόσμια ζητήματα, στους πιο σημαντικούς στόχους αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως εκείνοι που σχετίζονται με την υγεία, ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, ισότητα των φύλων, την Ειρήνη και επίλυση συγκρούσεων. Το ποδόσφαιρο και η κοινωνία έχουν μία σχέσης συμβίωσης: Αυτό που είναι καλό για την κοινωνία είναι καλό για το ποδόσφαιρο και το αντίστροφο», ανέφερε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, αναλύοντας στη συνέχεια τα προγράμματα και τις συμμαχίες της FIFA.

To Top