Ιράν-Σκότσιτς: «Με ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο»

«Δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά ζητήματα σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Υπάρχουν θέματα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά θέλουμε να σκεφτόμαστε μόνο το ποδόσφαιρο», σχολίασε ο Κροάτης τεχνικός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «IRNA», μετά την κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Αυτή, θα είναι η δεύτερη φορά που το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς προηγήθηκε το 1998 και η διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Γαλλία, όταν το Ιράν νίκησε τους Αμερικανούς με 2-1.

Οι σχέσεις των δύο χωρών, που είναι τεταμένες από το 1979, έχουν ενταθεί εκ νέου, μετά την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν το 2018 και την επιστροφή των κυρώσεων κατά της ασιατικής χώρας.

Εκτός από την ομάδα των ΗΠΑ, το Ιράν θα αντιμετωπίσει την Αγγλία και όποια εκ των Ουαλίας, Σκωτία ή Ουκρανίας προκριθεί από τα play off. Και ο Σκότσιτς, ο οποίος έχει φέρει την εθνική Ιράν στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η FIFA, πιστεύει ότι η ομάδα του είναι ικανή να φτάσει στους «16» του Μουντιάλ, για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

«Θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Πάντα έλεγα, ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και ίσως καταφέρουμε να προκριθούμε στους 16 για πρώτη φορά. Η Αγγλία θα είναι η πιο δύσκολη ομάδα ως αντίπαλος», πρόσθεσε ο 53χρονος προπονητής, ο οποίος αγωνίσθηκε στην Ισπανία με την Λας Πάλμας και την Κομποστέλα, ενώ τόνισε την αναμενόμενη παρουσία πολλών φθλάθλων από το Ιράν στο Κατάρ: «Θα είναι σαν να παίζαμε στο σπίτι μας. Θα υπάρχουν τόσοι φίλαθλοι, όσοι εάν παίζαμε στο στάδιο Azadi».

To Top